КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2016

Проведення торгів для підприємців

30 травня стартує прийом заявок на право розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі.

Як повідомляє керівник Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації Максим Кузьменко, 14 червня на торги виставлять 104 місця в усіх районах столиці. Стартова ціна за найменший лот розміром 2 кв. м складатиме 4 400 грн, а за найбільший (18 кв. м) – 39,5 тис. грн. Право проведення законної торгівлі за придбане місце діятиме протягом року.

«Інформація про кожен об’єкт, як це було і минулого року, буде доступна за посиланням: http://dprp.kga.gov.ua/. Крім того, про кожен день проведення торгів ми повідомлятимемо додатково на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації та на офіційній Facebook-сторінці Департаменту, щоб кожен охочий міг отримати всі необхідні йому дані та взяти участь у торгах», – каже Максим Кузьменко.

За його словами, цьогоріч Департамент урахував зауваження, відображені у Меморандумі, який підприємці підписали разом із міською владою. Зокрема, з чотирьох запропонованих бізнесменами майданчиків вибрано нову біржу – «Перспектива-Коммодіті». Крім того, цього року біля кожного законно придбаного на торгах місця обладнають інформацію про торговий об’єкт та його затверджений архетип.

«Торік ми першими в Україні провели прозорі відкриті торги на право розміщення об’єктів пересувної торгівлі. Очевидно, що певні недоліки були. Але обидві сторони – влада та підприємці – знайшли компроміс, хоча для цього довелося не раз зустрічатися, дискутувати, відстоювати свою позицію», – розповів очільник Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

Він також нагадав, що найбільше нарікань викликала автоматична ставка, яка, на думку бізнесменів, ставила їх завідомо у нерівні умови. Її прибрали одразу ж.

«Ми хочемо, щоб підприємці працювали комфортно і законно. Ми будемо підтримувати тих, хто готовий легалізуватися. Однак тим, хто й далі триматиметься «тіні», доведеться несолодко. Адже цього року ми поглибимо співпрацю із поліцією та інспекторами Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, щоб спільними зусиллями ліквідувати хаотичну незаконну торгівлю», – наголосив Максим Кузьменко.

Нагадаємо, що минулого року відбулося 2 процедури торгів, за якими було підписано 184 договори на загальну суму 7 472 974,98 грн. 

За інформацією: kievcity.gov.ua

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики (тел./факс  292-31-01, 292-92-00).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.