Головна  →  Анонси подій  →  15 червня 2016

До Всесвітнього дня донора крові

14 червня 2016 року

У 2016 році  Всесвітній  день  донора  крові   проводиться під  девізом «Кров об’єднує всіх нас». В цей день  суспільство   висловлює  вдячність  донорам  крові.  Увага  спрямовується на єднання  донорів   крові  і пацієнтів, їх  взаємозв’язок. Крім  того  ВООЗ  пропонує  девіз  «Поділись життям, здай кров» для  залучення уваги до важливої ролі добровільного безоплатного донорства,  об’єднання людей  у  турботі один  до одного.

Всесвітня організація охорони здоров’я вибрала цей день як вияв вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров'я інших людей, здаючи свою кров. Саме цього дня в 1868 році австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини.

Всесвітній день донора крові – досить нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я ООН в Женеві. Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями.

Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує загальним не є. А тому важливість Всесвітнього дня донора крові перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства.

Метою цього щорічного заходу є залучення здорових людей до донорства крові. Цього дня звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її нестачі в лікарнях та клініках, Потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями. Тому кожен донор, який добровільно здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів.

З нагоди Дня  донора  управління  охорони  здоров’я  Дніпровської  районної  вмісті  Києві  державної  адміністрації  висловлює  вдячність   донорам крові  та  зичить  їм міцного  здоров’я.

За інформацією управління охорони здоров'я Дніпровського району 

Перейти до спискуВерсiя для друку