Головна  →  Новини  →  15 серпня 2017

Безробітних поінформували про нелегальну трудову міграцію та торгівлю людьми

Безробітних поінформували про нелегальну трудову міграцію та торгівлю людьми

В рамках заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, 15 серпня в  Дніпровському районному центрі зайнятості відбувся семінар "Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці". Участь взяли працівники Лівобережного  об’єднаного  управління Пенсійного Фонду України в м. Києві (Дніпровський район) та Першого Київського  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мета заходу - підвищення рівня поінформованості безробітних про проблему торгівлі людьми та привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від торгівлі людьми, а також вміння виявити ситуації торгівлі людьми для своєчасної протидії.

Спеціаліст Пенсійного фонду ознайомив безробітних з нормативно-правовими документами, які можуть бути корисними, та стосуються процедури призначення пенсії та розрахунку страхового стажу в Україні.  Особливо акцентовано увагу на особливостях нарахування пенсії людям, які працювали за кордоном.

Спеціаліст Першого Київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поінформував стосовно безпечного працевлаштування за кордоном та розповіі про різноманітні види шахрайства при працевлаштуванні.

Безробітні отримали фахові відповіді, а усім бажаючим надані індивідуальні консультації.

Довідково. 2013 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила  30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Ключовим завданням цього дня є підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.

За інформацією Дніпровського районного центру зайнятості 

Перейти до спискуВерсiя для друку