Головна  →  Новини  →  29 серпня 2017

У Дніпровському районі з’явиться свій Острів Пасхи

У Дніпровському районі з’явиться свій Острів Пасхи

П’ятий арт-об’єкт із «7 чудес світу від Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району» готовий до встановлення. У районі з’явиться свій Острів Пасхи, який відомий моаї - кам'яними статуями зі спресованого вулканічного попелу, в яких, за повір'ями місцевих жителів, міститься надприродна сила предків першого короля острова Пасхи - Хоту-Мату'а.

Три гігантські моаї будуть розташовані поблизу парку «Перемога» на «трикутнику». Навколо кам’яних статуй облаштують квітник із злакових трав. Висота найбільшої інсталяції сягає 3 м, найменшої – 1,7 м. Виготовлення каркасів моаї зайняло близько місяця. Для їх наповнення використано близько 4 м³ декоративного каміння. Меценатом по створенню даного арт-об’єкту є туристична агенція «Деліс», в особі Сергія Павлова.

Нагадаємо, що працівниками Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району встановлено уже чотири арт-інсталяції – це Ейфелева вежа у парку «Перемога», Біг-Бен на транспортній розв’язці біля станції метро «Лівобережна», Млин на транспортній розв’язці біля станції метро «Чернігівська» та Піраміди на Дарницькій площі.

Довідково.

Усього на острові Пасхи є 887 моаї. Моаї – це кам'яні статуї у вигляді людських фігур з величезними головами висотою до 20 метрів. Взагалі це найбільша загадка світу, виготовлялися моаї в каменярнях в центрі острова. Яким чином вони перевозилися до узбережжя, невідомо. За легендою вони «йшли» самі. Усі моаї монолітні. Вага іноді досягає більш 20 тон, а висота - понад 6 метрів. Була знайдена незакінчена скульптура заввишки близько 20 метрів і вагою в 270 тон.

Перейти до спискуВерсiя для друку