Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: підведено підсумки економічного і соціального розвитку району та роботи із документами і зверненнями громадян за 2016 рік

Опубліковано 21 лютого 2017 року о 16:14
фото

21 лютого під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про підсумки економічного та соціального розвитку Дніпровського району за 2016 рік доповідав начальник відділу економіки та інвестицій Дніпровської райдержадміністрації Сергій Редчиц. Інформуючи про бюджетно-фінансову політику, він зазначив, що за минулий рік до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 1 528,6 млн грн  податків та зборів, мобілізованих у Дніпровському районі, що становить 105,5% до планових показників року. Видатки району за 2016 рік виконані у сумі 1278,4 млн грн, або на 315,8 млн грн більше до відповідного періоду минулого року. Темп росту становить 132,8%. Також доповідач окремо зупинився на таких питаннях, як управління комунальним майном, підтримка розвитку підприємництва, покращення бізнес-середовища, зайнятість населення та оплата праці, розвиток житлово-комунального, дорожнього та зеленого господарства, капітальні вкладення та житлове будівництво, система державних закупівель, соціальний захист населення, освіта, підтримка сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту тощо.

Довідково:

Висвітлюючи питання сфери реального сектору економіки, доповідач зазначив, що промисловий комплекс району згідно реєстру Головного управління статистики у місті Києві станом на 01.01.2017 налічує 50 підприємств. За  даними промислових підприємств району в 2016 році ними реалізовано продукції на суму 7,6 млрд. грн, що на 19,2 % більше, ніж в 2015 році.Питома вага реалізованої промислової продукції підприємствами району за 2016 рік в загальноміських обсягах становить 5,1% (це шостий показник серед інших районів міста). Що стосується розвитку споживчого ринку, то загальний роздрібний товарооборот підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, за 2016 рік за оперативними даними складає 10,3 млрд. грн, що на 4,3 % більше, ніж за 2015 рік.

Доповідаючи про забезпечення сфери управління комунальним майном, Сергій Редчиц зазначив, що станом на 01.01.2017 року у використанні суб’єктів господарювання на умовах оренди знаходяться об’єкти нерухомого майна комунальної власності територіальної громади міста Києва, переданого до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві ради загальною площею 98,3 тис. м2, що становить 97,2 % в порівнянні з відповідним періодом минулого року. За 2016 рік до бюджету м. Києва перераховано більше 0,5 млн грн. орендної плати за користування майном, яке передано до сфери управління Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Заборгованість з орендних платежів на 01.01.2017 становить 3,9 млн грн. (без ПДВ), що становить 51,1 % в порівнянні з відповідним періодом минулого року (за темпом зниження обсягу заборгованості район посідає лідируючи позиції серед інших районів міста).

Висвітлюючи питання підтримки розвитку підприємництва та покращення бізнес-середовища, Сергій Редчиц наголосив на тому, що малий та середній бізнес відіграє значну роль у вирішені питання зайнятості населення, адже в цілому в сфері підприємництва працює третина зайнятого населення району. Згідно з офіційними даними станом на 01.01.17 в Державній податковій інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС на обліку перебувають 48,5 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності (21,8 тисяч - юридичних осіб та 26,7 тисяч фізичних осіб-підприємців). Обсяг надходження коштів від сплати єдиного податку на підприємницьку діяльність в 2016 році склав 308,7 млн. грн., в 1,6 рази більше показника 2015 року.

Розкриваючи питання розвитку житлово-комунального господарства,  відмітив активну роботу щодо оснащення житлових будинків району приладами обліку теплової енергії (протягом 2016 року було встановлено 310 приладів обліку, що в 18 разів більше показника 2015 року). Також протягом звітного року було зареєстровано 37 ОСББ, що в 5 разів більше показника 2015 року. Загальна кількість ОСББ станом на 01.01.17 становить 77 од.

Говорячи про дорожнє господарства, доповідач навів наступні статистичні дані: загальний обсяг виконаних робіт з благоустрою вулично-дорожньої мережі району за 2016 рік становить  61,7 млн грн, з них за рахунок міського бюджету 44,0 млн грн (на 41 % більше ніж в 2015 році), договірних робіт – 17,7 млн гривень (73% до показника 2015 року). Виконаний поточний і ямковий ремонт асфальтобетонних покриттів основних вулиць району на площі 56,6 тис.м2. Проведено капітальний ремонт 24 міжквартальних проїздів та прибудинкової території на площі 34,6 тис.м2 та  поточний ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкової території в кількості 21 об’єкт.

Що стосується капітальних вкладень та житлового будівництва, було відмічено, що у минулому році введено в експлуатацію 3 об’єкти житлового призначення, загальна площа квартир в них складає 39 350,10 м.кв., кількість квартир – 597. Також на замовлення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації було здійснено капітальний ремонт на 556 об’єктах району (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту та об’єкти житлово-комунального господарства), завдяки чому забезпечені умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району.

 

Про стан виконання в Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації документів органів влади вищого рівня, службової документації та підсумки роботи із зверненнями громадян за 2016 рік йшлося у доповіді начальника відділу контролю Людмила Жовнірчик та начальника відділу роботи із зверненнями громадян Олени Ревуцької. Як зазначила Людмила Жовнірчик,  протягом 2016 року до відділу організації діловодства райдерж­адміністрації надійшло 13631 документ, з них контрольних – 3476, що складає 25,5%. Відділом контролю райдержадміністрації постійно відслідковується хід виконання актів та доручень органів влади вищого рівня, звернень та запитів депутатів рад усіх рівнів, доручень голови Київської міської державної адміністрації та голови райдерж­адміністрації. З метою покращення виконавської дисципліни застосовуються різні форми організації контролю, але перевага надається упереджувальному контролю. Також, як зазначила доповідач, проводиться щоденний моніторинг виконання вищезазначених доручень, особливо тих, які знаходяться на контролі в Контрольно-аналітичному управлінні апарату КМДА. За минулий рік порушень термінів виконання цих доручень допущено не було.

Також висвітлення питання стану виконання в райдержадміністрації документів органів влади вищого рівня, службової документації та підсумки роботи із зверненнями громадян за 2016 рік доповнила у своєму виступі начальник відділу роботи із зверненнями громадян Олена Ревуцька. Вона зазначила, що відділ здійснює особистий прийом громадян, реєстрацію та попередній розгляд звернень, а також контроль за їх виконанням. Звернення, що надійшли поштою та подані громадянами на особистому прийомі,  реєструються в  інформаційно-телекомунікаційній системі «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва» (АСКОД), телефонні дзвінки реєструються операторами КБУ «Контактний центр міста Києва» та передаються на виконання через окрему автоматизовану систему цієї установи. За результатами аналізу звернень громадян, які були зареєстровані в системі електронного документообігу «АСКОД», доповідач навела такі статистичні дані: за звітний період до Дніпровської райдержадміністрації надійшло 4330 письмових та усних звернень громадян, що на 14,04 % менше, ніж за аналогічний період минулого року. Із загальної кількості звернень 72,3% − письмові звернення та 27,7% − усні, викладені на особистому прийомі. У 4330 зверненнях громадян було порушено 4612 питань. За кількістю перше місце посідали звернення з питань житлово-комунального господарства (2566). Друге місце - належить зверненням  з питань соціального захисту (624). Третє місце - посідають звернення з питань житлової політики (390). Також, Олена Ревуцька окремо зазначила, що за звітний період керівництвом райдержадміністрації проведено 89 прийомів громадян – 68 особистих та 21 виїзний, з них головою райдержадміністрації - 41 прийом (25 особистих та 16 виїзних).  На прийомах керівниками райдержадміністрації було прийнято 360 осіб, з них головою райдержадміністрації − 227, в тому числі 80 осіб − на виїзних особистих прийомах.

Заступник начальника відділу роботи із зверненнями громадян Альона Слободяник доповнила висвітлення питання, розповівши про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Дніпровської райдержадміністрації за 2016 рік від КБУ «Контактний центр міста Києва». Вона зазначила, що за статистичними даними -  надійшло 49283 звернення громадян, які були опрацьовані виконавцями в термін передбачений Законом України «Про звернення громадян». Найбільш актуальні питання, з якими зверталися жителі району, стосувалися житлово-комунального господарства, що становить 82,0 % від загальної кількості звернень.

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux