Головна  →  Новини  →  13 червня 2018

Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва

Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва

13 червня в Дніпровській райдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва.

Нарада пройшла під головуванням очільника Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петра Онофрійчука. У засіданні Ради взяли участь депутат Київради Олена Овраменко, уповноважений представник Ради бізнес-омбудсмена в Україні Олена Куцай, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, керівники і представники Державної податкової інспекції у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві, Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві, інших територіальних органів державної влади, підприємці, представники громадських організацій підприємців району.

Петро Васильович, відкривши засідання зазначив, що підприємницька діяльність відіграє важливу роль в соціально-економічному розвитку району. Подібні зустрічі – це можливість налагодити конструктивний діалог та продуктивну співпрацю із підприємцями району та можливість детально вивчити проблеми, з якими вони стикаються щодня.

Ключовим питанням наради було обговорення питань захисту законних інтересів суб’єктів підприємництва внаслідок дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, що перебувають у сфері їх управління. Про стан справ з цієї тематики у місті Києві проінформувала уповноважений представник Ради бізнес-омбудсмена в Україні Олена Куцай.

Начальник відділу оренди майна комунальної власності Ганна Юрчишена доповіла присутнім про стан надання в оренду суб'єктам підприємництва нежитлових приміщень комунальної власності у Дніпровському районі.

В ході обговорення було вирішено ініціювати перед Київрадою низку пропозицій щодо: подовження строку дії 30-ти відсоткової знижки на сплату за оренду на 2019 рік; надання повноважень районним адміністраціям оформлювати договори оренди на приміщення до 100 квадратних метрів; збільшення строку договорів оренди для можливості здійснювати в орендованих приміщеннях капітальні ремонти та поліпшення.

Григорій Лобач проінформував членів Координаційної ради щодо участі суб’єктів малого підприємництва Дніпровського району у виставці київських виробників «Зроблено в Києві» 5 червня 2018 року.

На підставі численних звернень підприємців, доповідач також наголосив на необхідності запровадження механізмів підтримки виробників-експортерів на місцевому рівні, розповів про зарубіжний і вітчизняний досвід, зокрема у місті Чернігові. На засіданні була підтримана ініціатива щодо прийняття Київрадою рішення прочасткове відшкодування з міського бюджету витрат за участь у міжнародних виставково-ярмаркових заходах суб’єктів малого підприємництва, які зареєстровані у місті Києві та здійснюють виробничу і експортну діяльність.

Члени Координаційної ради надали слушні пропозиції щодо номінацій для відзначення кращих представників малого і середнього бізнесу району з нагоди Дня підприємця, який відзначатиметься в Україні у першу неділю вересня.

Учасники зібрання висловили зацікавленість у дієвій роботі Координаційної ради з метою налагодження діалогу, формування шляхів вирішення питань, які виникають на заваді розвитку підприємництва як в районі, так і в місті в цілому.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської райдержадміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку