Головна  →  Новини  →  19 лютого 2019

Креативний проект «Крокуюча книга» або буккросинг від студентів ВНЗ «Київський університет ринкових відносин»

Креативний проект «Крокуюча книга» або буккросинг від студентів ВНЗ «Київський університет ринкових відносин»

Студенти вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин» започаткували креативний проект «Крокуюча книга». Захід приурочено до відзначення 50-річчя заснування Дніпровського району столиці. Проектом передбачено спонукати молодь до читання «живої книги», зустріч із письменниками, поетами, дарування книг бібліотекам-партнерам співпраці в Дніпровському районі.

Стартував проект у Міжнародний день дарування книг у районній бібліотеці ім. Павла Усенка, де творчий колектив працівників бібліотеки та студенти проводять спільні заходи. Завідувач бібліотеки ознайомила студентів-координаторів проекту із інформаційним стендом важливих віх розвитку району. Бібліотечному фондові було передано книгу Миколи Хомича «Чорний місяць» та навчальну літературу.

15 лютого студенти мали нагоду, на запрошення письменника відвідати творчий вечір Миколи Хомича та відчути особливу атмосферу героїв книг, театралізовані герої вразили своєю правдоподібністю, костюмами XI-XVIIIстоліть, смакували сухе варення, що в Києві продавали у XVIII столітті.

Миколу Хомича студенти запросили до університету на зустріч, яка буде присвячена презентації його книги «Час».

Довідково.

Міжнародний день дарування книг відзначається з 14 лютого 2012 року. Це одне із наймолодших свят у календарі, що вчить любові до читання книг. Засновницею свята є Еммі Бродмур США. 

Микола Хомич – член Національної спілки письменників України. Прозаїк. Автор оповідань, повістей, романів українською, азербайджанською та іншими мовами. Він є одним із організаторів і член журі Всеукраїнського літературного конкурсу для дітей імені Лесі Українки.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами вищого навчального закладу «Київський університет ринкових відносин»

Перейти до спискуВерсiя для друку