Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Дарницькій ТЕЦ ТОВ «Євро-Реконструкція» виповнилось 65 років

Опубліковано 22 квітня 2019 року о 12:52
фото

Цієї п’ятниці, 19 квітня, Дарницька ТЕЦ ТОВ «Євро-Реконструкція» приймала гостей, на території станції проходили урочистості та святкування з нагоди 65—річчя Дарницької ТЕЦ, нині ТОВ «Євро-Реконструкція».

Ювілей зібрав на одній площі — ветеранів виробництва, сьогоднішніх працівників, представників влади та бізнес-партнерів.

З ювілеєм кращих співробітників приїхала привітати міська влада: заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, представники департаментів та управлінь Київської міської державної адміністрації, керівництво Дніпровської райдержадміністрації на чолі з головою Петром Онофрійчуком,  голова Дарницької РДА Сергій Левада та керівництво комунальних підприємств.

Під час урочистих заходів з нагоди ювілею за значний особистий внесок у забезпечення розвитку Дарницької ТЕЦ, сумлінну працю, високий професіоналізм та довгі роки співпраці Відзнаками, Грамотами та цінними подарунками від КМДА та Дніпровської РДА, а також ТОВ «Євро-Реконструкція» нагороджено працівників станції, ветеранів-енергетиків, та сім’ї що працюють трудовими династіями протягом багатьох десятиліть.

Урочистості супроводжувалися святковим концертом.

Довідково.

Дарницька теплоелектроцентраль збудована у дві черги: перший турбоагрегат Дарницької ТЕЦ – 4 було запущено у 1954 році, у 1967 році будівництво станції було завершено.

Дарницька ТЕЦ –  є найстаршою з нині діючих теплоелектростанцій міста Києва. Особливість станції полягає в тому, що вона єдина із теплоелектроцентралей Києва, яка може працювати на трьох видах палива:

  • природному газі
  • мазуті (водогрійні котли та в якості підсвітки)
  • кам’яному вугіллі.

Дарницька ТЕЦ – 4  ( історична назва ) працює в режимі комбінованого виробництва теплової та електричної енергії. Підприємство здійснює виробництво та постачання теплової енергії тепловими мережами та надає послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів м. Києва.

Дарницька ТЕЦ – 4 є надійним постачальником тепла промисловим підприємствам та житловим масивам Дніпровського і Дарницького районів міста Києва. Від її стабільної роботи залежить комфорт приблизно 300 тисяч киян.

Підприємство опалює чотири з половиною мільйонів квадратних метрів житлової площі Києва у тисяча тридцяти шести житлових будинках та в понад ста двадцяти школах і медичних установах, що складає 8% усієї житлової площі міста в тому числі 2/3 споживачів Лівобережного масиву, хоча раніше ТЕЦ охоплювала весь масив.

Зона теплопостачання була штучно зменшена за рахунок переключення мікрорайонів та магістралей на джерела теплопостачання інших ТЕЦ, зокрема ТЕЦ – 5, при тому, що теплова потужність Дарницької ТЕЦ – 4 ТОВ «Євро-Реконструкція» дозволяє повністю забезпечувати теплом та гарячою водою ще й жителів Березняків та Русанівки.

Значна частина споживачів, які раніше знаходилися в зоні теплопостачання ТОВ «Євро-Реконструкція» сьогодні тепло та гарячу воду отримують на відстані 8-10 кілометрів, хоча територіально знаходяться в безпосередній близькості від Дарницької ТЕЦ – 4.

Потужність Дарницької ТЕЦ 160 МВт електрична енергія та 1228 Гкал/год теплова енергія.

Нині на ТЕЦ-4 задіяні два турбоагрегати потужністю 50 МВт і 60 МВт, а також шість енергетичних котлоагрегатів. Всю електроенергію, відпущену з шин станції, ТОВ «Євро-Реконструкція» подає до ДП «Енергоринок».

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами ТОВ «Євро-Реконструкція»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux