Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В районних закладах освіти відбулись заходи, присвячені Дню пам’яті Чорнобильської трагедії

Опубліковано 02 травня 2019 року о 10:59
фото

В закладах освіти Дніпровського району відбулись заходи, присвячені Дню пам’яті Чорнобильської трагедії.

В Українському колежі iм. В.О. Сухомлинського (СШ № 272) (вул. А. Шептицького, 5-А) пройшов урок пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу». Під час заходу учні вшанували пам'ять про героїв-ліквідаторів, які жили, працювали й увійшли у безсмертя. Учні 5-7-х класів підготували художньо-публіцистичну композицію «Чорнобиль не має минулого часу» було викладено повну хронологію подій під час аварії, проаналізовані причини і наслідки найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Перед очима колежан пройшли незабутні кадри документальних фільмів «Секунди до катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС», «Чорнобиль. За хвилину до катастрофи», «Битва за Чорнобиль». Діти і дорослі вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання.

У читальній залі Навчально-виховного комплексу «Домінанта» (вул. Юності, 3) відбувся круглий стіл на тему "Чорнобильська катастрофа". Учням нагадали про трагедію віку, а п'ятикласники дослідили вплив радіації на навколишнє середовище та живих організмів.

В кінці засідання вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС, які ціною життя зупинили пожежу на атомній станції.

В середній загальноосвітній школі № 180 (б-р Перова, 21) відбувся урок пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу». Учні згадали найбільшу, найболючішу техногенну катастрофу в історії людства, ознайомилися з хронікою подій та історичними фотографіями трагедії на ЧАЕС.

У середній загальноосвітній школі № 66 (вул. Каунаська, 2) пройшов виховний захід «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить», присвячений Чорнобильській трагедії. Під час заходу учні поглибили  свої знання про негативний вплив аварії на навколишнє середовище та здоров‘я людини.

А учні спеціалізованої школи № 65 (вул. Челябінська, 5) відвідали Український національний музей «Чорнобиль». Експозиції музею розповідають про героїчну, самовіддану працю людей багатьох професій — цивільних і військових - по ліквідації наслідків найбільшої техногенної та радіоекологічної катастрофи сучасності - ядерної аварії на Чорнобильській АЕС; відображають постчорнобильську екологічну ситуацію в Україні, міжнародне співробітництво з питань обмеження наслідків Чорнобильської катастрофи.

Учні побачили унікальні відеоматеріали про катастрофу і її наслідки, діючий макет енергоблока ЧАЕС, розсекречені документи, карти, фото, особисті речі, історичні реліквії. Одним із найсильніших, з емоційного впливу елементів музейної експозиції, можна назвати коридор, у якому до стелі підчеплені таблички з назвами населених пунктів. Всі назви - це імена мертвих нині міст і сіл, покинутих жителями після аварії.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux