Головна  →  Новини  →  14 червня 2019

«Київ – столиця діалогу»: Дніпровський район продовжив естафету форумів організацій громадянського суспільства

«Київ – столиця діалогу»: Дніпровський район продовжив естафету форумів організацій громадянського суспільства

13 червня в Дніпровському районі відбувся черговий форум організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». Форум організовано Департаментом суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), на який завітало більше 80 представників громадськості.

Саме до них звернулися організатори з пропозицією визначити основні потреби та проблеми мешканців і разом з представниками структурних підрозділів райдержадміністрації напрацювати «дорожню карту» розвитку Дніпровського району столиці.

На офіційне відкриття завітали директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, депутати Київради від Дніпровського району столиці, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, голова Координаційного комітету громадських рад м. Києва Артур Аракелян, голова Громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко.

Впродовж проведення форуму діяла виставка-ярмарок успішних практик організацій громадянського суспільства. Олег Овчаренко, представник Міжнародної громадської організації «Основи свободи» провів семінар «Як використовувати ненасильницький підхід в діалозі влади та громади».

Кожен форум має на меті зібрати представників органів громадянського суспільства, щоб вони напрацювали концепцію розвитку кожного району.

Робота форуму проходила в форматі тематичних міні-тренінгів, семінарів та стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району».

Нагадаємо, що за ініціативи Департаменту суспільних комунікацій, починаючи з 2017 року, в столиці проводиться щорічний Київський Форум організацій громадянського суспільства. За два роки Київський Форум отримав позитивний резонанс як в середовищі активної громадськості столиці, так і серед структурних підрозділів міської влади.

Тож, враховуючи пропозиції учасників, у 2019 році форуми організацій громадянського суспільства відбудуться в усіх районах міста, результати яких, за принципом «від малого до великого», стануть основою для проведення третього міського форуму.

Нагадуємо, що матеріали, напрацьовані під час стратегічної секції-практикуму «Розвиток нашого району», стануть частиною резолюції для ІІІ Київського Форуму організацій громадянського суспільства, який планується в листопаді цього року.

Тож, дніпровчани успішно підтримали та передали естафету проведення форуму організацій громадянського суспільства Голосіївському району.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку