Головна  →  Новини  →  26 червня 2019

В районі реконструюють та оновлюють спортивні об’єкти

В районі реконструюють та оновлюють спортивні об’єкти

В Дніпровському районі столиці значна увага приділяється створенню належних умов для розвитку спорту та занять фізичною культурою. Збережено мережу спортивних закладів та поступово відновлюються спортивні споруди та інфраструктура в цілому.

Наразі проводяться роботи з реконструкції 3-х стадіонів в районі. Замовником виконання робіт на стадіонах «Русанівець» (вул. І. Шамо, 10-12) та середньої загальноосвітньої школи № 201 (бульв. Перова, 14-а) є Комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ», а стадіону середньої загальноосвітньої школи № 4 (вул. Сулеймана Стальського, 26-а) - Дніпровська райдержадміністрація. Загальна вартість робіт на цих об’єктах становить 102 млн грн (в минулому році освоєно 18,6 млн грн, в цьому році з бюджету міста виділено 50 млн грн). Стадіон «Русанівець» планується ввести в експлуатацію вже в цьому році, а в наступному - завершити роботи на стадіонах шкіл № 4 та № 201.

Водночас протягом 2018 року в закладах освіти та на прибудинкових територіях було введено в експлуатацію 21 спортивний майданчик для міні-футболу, а цьогоріч планується провести капітальний ремонт на 12 спортивних майданчиках. Також цього року розпочато роботи з реконструкції багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Райдужній, 33-а та виконуються проектні роботи щодо реконструкції Льодової арени на вул. Міста Шалетт, 6.

Крім того Дніпровською райдержадміністрацією спільно з керівництвом Департаменту молоді і спорту Київської міської держадміністрації прийнято рішення передбачити в проекті бюджету на 2020 рік фінансування на реконструкцію стадіону Дитячо-юнацької спортивної школи № 21 (вул. Алматинська, 60). Остаточне рішення щодо цього питання приймає Київська міська рада.

Впродовж цього року, на основі вивчення думки спортсменів і тренерів спортивної школи ДЮСШ № 21, вихованців та їх батьків, планується підготувати завдання на проектування. Наразі ж вирішується питання щодо оформлення майнових прав на землю та майно.

Протягом 2020 року (за умови включення відповідних коштів в бюджет та в Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки) буде розроблено проектно-кошторисну документацію, яка має пройти відповідну  державну експертизу. Після проведення тендерних процедур та укладання відповідних договорів, розпочнуться роботи з реконструкції даного об’єкту.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районних управлінь будівництва та освіти, відділу молоді та спорту

Перейти до спискуВерсiя для друку