Головна  →  Новини  →  8 серпня 2019

Реконструкція школи №42 на завершальному етапі

Реконструкція школи №42 на завершальному етапі

8 серпня відбулася робоча зустріч щодо реконструкції середньої загальноосвітньої школи №42 (вул. Хорольська, 19). До наради долучилися заступники голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп та Валентин Мондриївський, директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, керівництво Дніпровської РДА на чолі з головою Петром Онофрійчуком, представники департаментів та управлінь КМДА, районних відділів та управлінь, Комунального  підприємства (КП) з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд - УКБ», КП "Київблагоустрій", комунальної корпорації "Київавтодор", комунального об'єднання "Київзеленбуд", районних комунальних підприємств: по утриманню зелених насаджень, "Шляхово-експлуатаційне управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району міста Києва", "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва".

На сьогоднішній день завершуються роботи з укладання плитки в басейні та в харчоблоці. Завозяться меблі та обладнання. Згідно проекту встановлюють камери відеонагляду периметру та всередині будівлі. На завершальному етапі роботи з оздоблення класів та робочих кабінетів.

Наразі тривають роботи з встановлення огорожі та благоустрою території навчального закладу. Розпочато роботи з монтажу опор зовнішнього освітлення території школи та асфальтування дорожнього покриття. ПРодовжуються роботи з встановлення вікон та дверей.

Зауважимо, що середня загальноосвітня школа №42 (вул. Хорольська, 19) матиме найбільшу в Києві, серед навчальних закладів, актову залу. Придбано необхідне обладнання, а саме: екран, акустичні системи, освітлювальні прилади, проектори та ін.

Станом на 08.08.2019 повністю завершено роботи з утеплення фасаду будівлі.

Біля школи будуються спортивні площадки для гри в міні футбол, баскетбол, волейбол та бігова доріжка.

На сьогоднішній день на будівництві працюють 312 осіб (працюють у 3 зміни).

Довідково.

У 2008 році було розпочато реконструкцію приміщення школи на виконання рішення Київської міської ради № 354/411 від 21.12.2006 «Про необхідність будівництва (реконструкції) до існуючої школи № 42», згідно якої були виконані будівельні роботи з улаштуванням шпунтового ряду між діючим корпусом і спроектованим корпусом спортивного залу, викопані  котловани та в цьому ж році роботи було призупинено. Довготривалий час школа залишалась перебувати у занедбаному стані і потребувала ремонту.

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської  ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.11.2011 № 2213 «Про передачу функцій замовника  з  реконструкції  з  прибудовою і надбудовою до  школи  № 42 на вулиці Хорольській, 19 у Дніпровському районі» визначено замовником Комунальне  підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд - УКБ».

З червня 2017 року розпочато відповідні роботи, що ведуться в повному обсязі.

Школа розрахована на 36 класів. На першому та другому поверхах розмістять початкову школу, на третьому та четвертому – середню та старшу школи. Освітній заклад матиме три спортзали, басейн, актову залу, бібліотеку, медичний блок, їдальню, музей, тир. У школі буде все необхідне обладнання для цікавого та ефективного навчання - інтерактивні екрани, системи для вивчення іноземних мов.

Будівля буде енергоефективною, зі своїм тепловим пунктом. Для економії електроенергії встановлять тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення.

Школа буде зручна для людей з обмеженими можливостями – тут передбачили ліфти та пандуси. Будівля матиме відеоспостереження, охоронну сигналізацію, систему протипожежного захисту.
Проектна кошторисна вартість об’єкту становить 418 млн грн.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку