Головна  →  Новини  →  12 серпня 2019

Документи для оформлення пенсії можна подати онлайн, завдяки новій послузі «Е-пенсія»

Документи для оформлення пенсії можна подати онлайн, завдяки новій послузі «Е-пенсія»

Оформити пенсію в «один клік» тепер можна завдяки новій послузі «Е-пенсія». Пенсійний фонд України запровадив новий сервіс вебпорталу електронних послуг – призначення пенсії онлайн.

Сервіс є безкоштовним і передбачає подання документів для оформлення пенсії дистанційно. Про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Сервіс створено для спрощення взаємодії громадян з органами Фонду при оформленні пенсії та для зменшення паперового документообігу при наданні послуг, – зазначили у ПФУ.

Спершу, щоб скористатись сервісом, потрібно зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду, подавши заяви для реєстрації на Веб-порталі (для цього необхідно особисте відвідування органу ПФУ), або ж зареєструватися за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). Далі в особистому кабінеті потрібно заповнити онлайн-заяву та завантажити скан-копії необхідних документів. 

Розгляд заяви триває 10 днів. Після чого Пенсійний фонд надсилає смс-повідомлення про призначення пенсії або ж необхідність уточнення даних. 

Основні вимоги оформлення пенсії через новий сервіс: електронний підпис, особиста присутність у відділенні після отримання смс-повідомлення та наявність оригіналів документів.

За інформацією vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку