Головна  →  Оголошення  →  16 вересня 2019

21 вересня у Києві відбудеться акція «Мир і єдність Україні!»

21 вересня у Києві відбудеться акція «Мир і єдність Україні!»

21 вересня у столиці відбудеться акція «Мир і єдність Україні!» до Дня миру за участю керівництва міста, представників центральних органів виконавчої влади, представників ООН, громадських організацій ветеранів, інвалідів, жінок, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, молоді Києва. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики.

09:00-09:30 – збір учасників події, покладання квітів біля Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 27).

09:30-10:00 – урочиста хода учасників акції від Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані, до Національного музею історії України у Другій світовій війні.

10:00-11:30 – акція миру на площі біля Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Довідково.

Міжнародний день Миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати у 1982 році. У цей день ООН закликає усі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.

У рамках святкування Міжнародного дня миру завжди відбуваються заходи, метою яких є залучення уваги саме до проблеми світу та ефективним способом її досягнення. Невід’ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 р. У 1996 році такий самий дзвін був встановлений у резиденції ООН у Відні. Дзвін Миру встановлений у багатьох містах Японії, великих містах Німеччини (1989), Польщі, Туреччини (1989), Мексики (1990), Австралії (1992), Монголії (1993), Філіппін (1994), Канади (1996), Бразилії (1997), Аргентини (1998), Еквадору (1999), Узбекистану (2003) та інших країн.

Церемонія триває приблизно 15 хвилин, під час якої обов’язково є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру».

Цей дзвін дзвонить усього двічі на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз – уже з нагоди святкування Міжнародного дня миру.

День миру в Україні встановлений Указом Президента у 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – у Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Крім того, у Києві до Міжнародного дня миру щорічно проводиться Марш миру за участю представників громадських організацій жінок, ветеранів, інвалідів, молоді, депутатського корпусу на підтримку інших країн, що відстоювали мир на своїх територіях.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку