Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

Машинобудівники столиці відзначають професійне свято

Машинобудівники столиці відзначають професійне свято

22 вересня 2019 року в Україні відзначається професійне свято День машинобудівника. Напередодні цього свята у Київській міській державній адміністрації відбулись урочисті заходи.

Вітаючи фахівців галузі, заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва-начальник управління промисловості та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації Юлія Уласик зазначила, що столичний машинобудівний комплекс один з чисельніших та потужніших серед основних галузей промисловості (більше 200 підприємств). Найбільша питома вага машинобудівних підприємств м. Києва входить до складу ДК «Укроборонпром» та Державного космічного агентства України. Підприємствами галузі у першому півріччі поточного року реалізовано промислової продукції на суму 4,7 млрд грн.

Слова подяки також звучали від президента Київської торгово-промислової палати Миколи Засульського, голови Ради директорів підприємств, установ та організацій міста Києва Олександра Осадчого, керівника Київської міської асоціації роботодавців Віталія Майка, президії Українського союзу промисловців і підприємців, та інших.

Кращим фахівцям різних компаній вручили нагороди та відзнаки. Серед відзначених були машинобудівники Дніпровського району. 

Подяку Київського міського голови отримав начальник сектору розробки та впровадження автоматизації обладнання ТОВ «Науково-виробнича фірма «Ірком ЕКТ» Валерій Феськов, який 13 років працює на підприємстві.

Почесну грамоту Ради директорів підприємств, установ та організацій міста Києва було вручено Заслуженому працівнику транспорту України Миколі Курченку, який 40 років очолює Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна. 

Вітаємо промисловців!

Довідково.

Машинобудівна галузь у Дніпровському районі столиці налічує 13 малих і середніх підприємств, а саме:

  • ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна» (виробництво машин та устаткування для комунально-господарських робіт);
  • ТОВ Київський машинобудівний завод «Магістраль» (виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва);
  • Філія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Укрзалізниця» (ремонт і технічне обслуговування залізничного рухомого складу);
  • ТОВ «Науково-виробнича фірма «ІРКОМ ЕКТ» (виробництво машин і устаткування для лакофарбової промисловості);
  • ТОВ «Баленко завод пакувального обладнання» (виробництво фасувального, пакувального обладнання);
  • ТОВ «Луч» (розробка, виробництво акумуляторних ліхтарів для залізничного транспорту, комунальних служб);
  • ТОВ «Компанія «Енергія води» (виробництво гідравлічного та пневматичного устаткування);
  • ТОВ «Елпо Україна» (виробництво електророзподільної та контрольної апаратури);
  • ТОВ «Компанія «Версія» (виробництво програмного забезпечення, комп’ютерів і периферійного устаткування);
  • ТОВ «Метровес» (виробництво промислових ваг);
  • ТОВ «Енергія – 97» (монтаж, налагодження теплового обладнання);
  • ТОВ «Лім» (виробництво запчастин для машин та устаткування)
  • ТОВ «Фабрика годинників «ЮТА» (виробництво настінних і настільних годинників).

Підприємствами галузі у першому півріччі 2019 року реалізовано промислової продукції  на суму близько 100,0 млн. грн.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку