Головна  →  Новини  →  19 листопада 2019

Колегія: підсумки роботи щодо державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та виконання міської програми “Столична культура: 2019 – 2021 роки”

Колегія: підсумки роботи щодо державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та виконання міської програми “Столична культура: 2019 – 2021 роки”

Сьогодні, 19 листопада, під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося чергове засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Про результати роботи відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців за 10 місяців поточного року доповів начальник відділу Євген Карпенко.

Доповідач поінформував присутніх про законодавчо-нормативну базу, якою керується в своїй роботі відділ, окремо зупинився на повноваженнях працівників та кадровому забезпеченні відділу. Євген Сергійович підкреслив, що відділ працює в режимі бек-офісу, в якому не здійснюється прийом громадян-заявників, а тільки розгляд документів в електронному вигляді на підставі скан-копій документів, які приймаються в Центрі надання адміністративних послуг, а також - документів поданих через онлайн-будинок юстиції.

Довідково.

За 10 місяців 2019 року працівниками відділу було здійснено:

  • державна реєстрація фізичної особи – підприємця - 1339 дій;
  • державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – 925 дій;
  • державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця - 1168 дії;
  • державна реєстрація створення юридичної особи – 322 дії;
  • державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи - 1477 дій;
  • державна реєстрація рішення про припинення юридичної особи – 84 дій;
  • надання документів, що містяться в реєстраційній справі, у паперовій формі 60 справ.

Всього опрацьовано 5740 пакетів документів, розглянуто 2084 заяви на реєстрацію, внесення змін чи припинення ФОП, а також реєстрацію юридичних осіб які були направлені через онлайн-будинок юстиції.

Також доповідач зазначив, що 02.11.2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» № 159-IX від 3 жовтня 2019 року, згідно з яким встановлюються деякі новели в сфері державної реєстрації. Зокрема у зв’язку із виключенням акредитованих суб’єктів з числа суб’єктів, що здійснювали  повноваження у сфері державної реєстрації, а також через запровадження повної екстериторіальності у питаннях реєстрації ФОП при поданні документів в паперовій формі та реєстрації юридичних осіб при поданні документів в електронній формі через онлайн-будинок юстиції, очікується збільшення навантаження на відділ з питань державної реєстрації.

Презентація виступу Є.С. Карпенко

Про хід виконання у Дніпровському районі Комплексної міської цільової програми “Столична культура: 2019 - 2021 роки”, затвердженої рішенням Київської міської ради від 18.12.2018 №457/6508, доповідала начальник відділу культури райдержадміністрації Оксана Мерінова. Доповідач представила короткий аналіз стану сфери культури у районі, проінформувала про досягнення і проблеми, які можна вирішити на районному рівні.

Доповідаючи про мистецькі школи, які знаходяться у сфері управління відділу культури, Оксана Володимирівна зауважила, що з 1 вересня 2018 року Міністерством культури у 29 мистецьких школах України розпочато пілотний проект з упровадження в освітній процес мистецьких шкіл освітніх програм початкової мистецької освіти (лист Міністерства культури України від 10.07.2018 № 1070/27/25-18). В місті Києві таких шкіл - 3 і з них 2 - це мистецькі школи Дніпровського району (Дитяча школа мистецтв № 6 та Школа джазового та естрадного мистецтва). 

Довідково.

У сфері управління Відділу культури знаходиться 6 мистецьких шкіл: дитяча школа мистецтв  № 6 ім. Г. Жуковського (б-р Верховної Ради, 15), дитяча художня школа № 2 (вул. Бучми, 6), дитячі музичні школи № 13 ім. М. І. Глінки (вул. Е.Вільде, 5), № 16 (вул. Ентузіастів, 5/1-а), № 20 (вул. Бучми, 6), Школа джазового та естрадного мистецтв (вул. Челябінська, 7-в). В них отримують мистецьку освіту майже 3 тисячі дітей (2987 дітей, з них 2247 дітей на бюджетній основі).

Відзначаючи значний вклад культурно-мистецьких закладів у виховання та розвиток юних мешканців не тільки району, а й міста в цілому, доповідач відмітила, що вся ця робота проходить у приміщеннях, які на сьогодні потребують поточних або капітальних ремонтів. Зокрема: у 2007 році була розроблена проектно-кошторисна документація по реконструкції Дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського, але кошти так і не були виділені; у Дитячій музичній школі № 20 капітальний ремонт проводився 25 років тому (бюджетним запитом на 2020 рік заплановано ремонт на 130 тис. грн.); Дитяча музична школа № 13 ім. М. Глінки розташована в орендованому приміщенні та гостро потребує концертного залу з репетиційними класами. Але є і зрушення у цьому напрямку, так: Дитяча музична школа № 16 свого часу пережила важкі часи, коли потрібно було відстоювати приміщення 1 поверху та боротися за його повернення до своєї власності. Наразі в школі закінчено капітальний ремонт будівлі та закуплено матеріально-технічне обладнання; в Єдиній в Україні Школі джазового та естрадного мистецтва наразі проходить ремонт приміщень для облаштування учбової телестудії з метою впровадження освітньої програми з аудіовізуального мистецтва та мультимедіа початкового професійного спрямування.

Окремо йшлося про діяльність мережі бібліотек району, основними напрямами роботи яких є створення їх іміджу як центру спілкування, громадського та культурного життя. Доповідач відмітила, що окрім традиційних (літературні вечори, презентації книг, літературні години, краєзнавчі уроки) бібліотеки впроваджують більш сучасні методи роботи (тренінги, веркшопи, майстер-класи, квести, віртуальні виставки, еmail-розсилки про нові надходження тощо), налагоджено систему міжнародного співробітництва тощо.

Довідково.

До  складу Централізованої бібліотечної системи району входить 18 публічних бібліотек, з них: 10 бібліотек для дорослих, 2 юнацькі бібліотеки та  6 дитячих.

Усі бібліотеки мають вільний доступ до мережі Інтернету, в 7-ми з них функціонують інтернет-центри і майже в усіх створені власні електронні бази.

Також доповідач зазначила, що серед інших районів столиці Дніпровський посідає 2-е місце за кількістю публічних бібліотек (всього 196, Шевченківський - 19, Дніпровський - 18, Солом’янський - 17) та 2 місце за кількістю користувачів та проведених тематичних інформаційно-просвітницьких заходів.

Не оминула Оксана Мерінова і проблемних питань бібліотечної системи району. Мова йшла про незадовільний стан матеріально-технічної бази бібліотек, адже більшість приміщень, обладнання та техніка не відповідають сучасним вимогам обслуговування користувачів і збереження бібліотечних фондів. Говорячи про проблеми, доповідач згадала і про Центр культури та мистецтв Дніпровського району, розташований в мікрорайоні ДВРЗ. Вперше з моменту побудови Центру (1953 р.) тут відремонтовано санітарні кімнати з ремонтом каналізації, заміною вікон та підлогового покриття. В той час, як Центр єосередок театрального, культурного, аматорського та професійного мистецтва (тут проходять театральні вистави, концерти, тренінги, семінари, звітні концерти, виставки декоративно- прикладного мистецтва районних, міських, Всеукраїнських та Міжнародних рівнів).

Окремо йшлося про необхідність реконструкції колишнього кінотеатру "Алмаз" та перетворення його в сучасний багатопрофільний Центр культури та мистецтв Дніпровського району. Частину приміщень новоствореного Центру планується передати для розміщення  єдиного в місті Києві комунального театру районного підпорядкування Театру української традиції "Дзеркало".

Водночас Оксана Мерінова відмітила, що в розрізі районів столиці за обсягами фінансування галузі культури у поточному році (а це мистецькі школи, діяльність бібліотек, забезпечення діяльності інших закладів культури та мистецтв і культурно-мистецькі заходів) Дніпровський район посідає 3 місце, а за обсягами фінансування культурно-мистецьких заходів лише 8 місце . Аналіз показників фінансування відділу культури у 2016-2019 рр. показує зростання з кожним роком загальної суми коштів, але тільки за рахунок зростання витрат на утримання закладів культури. Показники ж витрат на покращення матеріально-технічної бази та на організацію культурно-масових заходів  нижчі.

Довідково.

За 9 місяців 2019 року місцевим бюджетом профінансовано видатки на суму 63,7 млн грн. з яких: основні видатки: заробітна плата та нарахування на неї (59,0 млн грн.) та витрати на енергоносії (2,1 млн грн.), покращення матеріально-технічної бази установ культури (891,3 тис. грн.), організація та проведення культурно-мистецьких заходів (240,5 тис. грн), інші витрати (1,46 млн грн).

Наостанокдоповідач зупинилась ще на одному не менш важливому напрямку роботи у сфері культури – охороні культурної спадщини району, відмітивши, що згідно з Переліком об'єктів культурної спадщини Дніпровського району міста Києва на території району перебуває 48 таких об'єктів. Оксана Мерінова відмітила, що наразі відділом культури спільно з Комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» та Департаментом культурної спадщини Київської міської державної адміністрації ведеться відповідна робота по нормативному урегулюванню вищезазначеного Переліку, адже з 48 об’єктів - 10 знесено (за інформацією Комунального підприємства).

Презентація виступу О. Мерінової.

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Підготовлено відділом інформаційної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку