Головна  →  Новини  →  5 грудня 2019

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували дитячу клінічну лікарню №2

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували дитячу клінічну лікарню №2

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували Київську міську дитячу клінічну лікарню №2 (просп. А. Навої, 3), що в Дніпровському районі. До заходу долучилися директор Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Валентина Гінзбур, очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, депутати Київради та медичні працівники.

Київська міська дитяча клінічна лікарня №2 побудована в 1975 році і з тих пір там робили тільки косметичний ремонт. Минулого року в лікарні капітально відремонтували приймальне відділення. Цього року – відділення невідкладної допомоги та здійснили термосанацію будівель лікарні.

«Ще кілька років тому приміщення медзакладу складно було назвати столичною лікарнею. І це при тому, що це – єдиний дитячий багатопрофільний заклад охорони здоров’я на лівому березі міста. За останніх два роки з міського бюджету виділили понад 170 мільйонів гривень на капітальний ремонт лікарні та на закупівлю сучасного медичного обладнання. Наступного року ми запланували кошти на третю чергу ремонту цього закладу», – наголосив Віталій Кличко.

Для потреб лікарні закупили новітні рентген-діагностичні мобільні цифрові комплекси МАС. Що дозволяє тепер робити рентгенівські знімки у палатах пацієнтів. Придбали і найсучасніший відеогастроскоп, сучасний колоноскоп, автоматичний біохімічний аналізатор, ультразвукову діагностичну систему, наркозно-дихальні апарати.

«Як кажуть лікарі, це медичне обладнання допомагає значно поліпшити якість надання медичної допомоги дітям. А сучасне лабораторне обладнання дає дуже точні результати за лічені секунди. Як ви бачите, змінилася і сама лікарня. Як зовні, так і всередині. Тут провели термосанацію будівлі. Відремонтували приймальне відділення, відділення невідкладної допомоги і палати в ньому, робочі кабінети медиків», – зазначив мер.

Сьогодні лікарня може одночасно прийняти 400 пацієнтів. Висококваліфікована медична допомога надається у 14 стаціонарних відділеннях. Щорічно на лікуванні тут перебуває близько 18 тисяч дітей. 95 відсотків із них потребують екстреної медичної допомоги. Тільки цього року в лікарні провели вже понад 2 тисячі оперативних втручань.

«Такий підхід до оновлення медичних закладів ми впроваджуємо у всіх лікарнях столиці. У 2019 році в Києві відремонтували понад 50 відділень у медичних закладах та закупили для них обладнання майже на 700 млн гривень. Так, уперше за кілька десятиліть усі пологові будинки столиці забезпечені сучасним обладнанням. Тільки цього року ми придбали ще 25 автомобілів швидкої для Центру екстреної медичної допомоги і 39 спецавто у процесі закупівлі», – зазначив мер Києва.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку