Головна  →  Новини  →  19 січня 2020

Сьогодні у Гідропарку відзначили свято Хрещення Господнього

Сьогодні у Гідропарку відзначили свято Хрещення Господнього

19 січня православні та греко-католики відзначають одне з найбільших свят у церковному календарі - Хрещення Господнє. З самого ранку у всіх православних храмах відбулись богослужіння. В парку культури і відпочинку Гідропарк, що в Дніпровському районі, пройшов загальноміський захід - свято Водохреще. На березі Дніпра зібрались тисячі киян та гостей міста. Участь в урочистостях взяли керівництво Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації на чолі з головою Петром Онофрійчуком, представники Київської міської державної адміністрації, духовенство, а також громадськість.

Біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1) здійснено чин освячення води за встановленими канонами.

Найсміливіші учасники заходу пірнали у воду, тричі занурюючись з головою. Кожен бажаючий мав можливість набрати освячену воду.

Впродовж святкувань, задля безпеки людей та запобігання нещасним випадкам, у Гідропарку чергували бригади медичних працівників та рятувальної служби на воді. Також охочі могли зігрітися гарячим чаєм, кавою та поласувати смаколиками.

До створення піднесеного настрою долучились артисти Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня».

Довідково.

Хрещення Господнє - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан або Водохреща.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку