Головна  →  Новини  →  31 січня 2020

За дорученням міського голови Київ виплатить матеріальну допомогу в’язням концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау»

За дорученням міського голови Київ виплатить матеріальну допомогу в’язням концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау»

Із нагоди 75-річчя з дня визволення Концентраційного табору «Аушвіц», місто виплатить одноразову матеріальну допомогу постраждалим від нацистських переслідувань. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження КМДА № 98.

«Вижити в концентраційному таборі «Аушвіц» вдалося небагатьом. Жахливі події Голокосту мають стати для нашого та наступних поколінь уроком людяності і толерантності. Жертва мучеників повинна вберегти людство від повторення таких трагедій, а очевидці подій мають постійно нагадувати, до якої трагедії може призвести диктатура», – зазначила Марина Хонда.

Згідно з розпорядженням, із метою подальшого захисту колишніх в’язнів концтабору та з нагоди 75-річчя з дня визволення Концентраційного табору «Аушвіц», окремі категорії населення отримають одноразову адресну матеріальну допомогу у розмірі 10 000 гривень.

Виплати проводитимуться за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на 2020 рік, на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Кошти надходитимуть на відповідні рахунки в банках та на рахунки утримувачів багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина».

За інформацією: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку