Головна  →  Новини  →  12 березня 2020

В Дніпровській РДА відбулася нарада з питання запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції та введення обмежувальних заходів на території столиці

В Дніпровській РДА відбулася нарада з питання запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції та введення обмежувальних заходів на території столиці

11 березня в Дніпровській райдержадміністрації відбулося засідання керівництва району щодо попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва. Зустріч відбулася під головуванням керівника апарату Дніпровської РДА Ігоря Кузнєцова. До обговорення долучилися заступник начальника відділу санітарної охорони території Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Роман Косюкно, керівники відділів та управлінь Дніпровської райдержадміністрації, представники Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" Деснянського міжрайонного відділу лабораторних досліджень та поліції.

"З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Києва, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, у столиці вводяться обмежувальні заходи з 12 по 31 березня поточного року. В рамках заходів призупиняється освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва, призупиняється освітній процес у вищих навчальних закладах, обмежується проведення спортивних заходів, призупиняється робота театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, розважальних центрів та зон в шопінг молах. Також працівників підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання недопускати до роботи", - повідомив Роман Коксюкно.

Згідно доповіді представника медичної галузі Дніпровського району, заклади охорони здоров'я забезпечені дезінфікуючими засобами. Також в медустановах району розгорнуто мобільні пункти вимірювання температури. У семи столичних лікарнях облаштували бази для госпіталізації пацієнтів із підозрою на вірус Covid – 19 (коронавірус). Три з них – для дорослих, три – для дітей і одна спеціальна база для вагітних.

Засідання пройшло на виконання п. 11 Протоколу засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)».

Довідково.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України станом на ранок 11 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024 закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.

На території Європейського регіону зареєстровано 15 114 випадків захворювання COVID-19  (Італія - 9172, Німеччина -1139, Франція - 1412, Іспанія - 1024, Швейцарія - 332, Великобританія - 323, Нідерланди - 321, Бельгія - 239, Швеція - 248, Норвегія - 192, Австрія - 131, Греція - 73, Ісландія - 55, Сан-Марино - 49, Данія - 90, Ізраїль - 35, Фінляндія - 30, Чехія - 36, Ірландія - 21, Португалія - 30, Грузія - 15, Хорватія - 11, Естонія - 10, Азербайджан - 9, Словенія - 23,  Румунія - 15, Білорусь - 6, Польша - 16, Росія - 7, Угорщина - 9, Північна Македонія - 4, Словаччина - 5, Болгарія - 4, Мальта - 3, Боснія та Герцеговина - 2, Латвія - 6, Сербія - 2, Андорра, Вірменія,  Литва, Люксембург, Монако, Молдова,  Україна по одному випадку) та 529 летальних випадків.

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, в тому числі 2 підозри на території міста Києва. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження.

В місті Києві, як і в Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на територію столиці.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку