Головна  →  Новини  →  26 червня 2020

Кияни можуть поповнити Kyiv Smart Card із мобільного рахунку

Кияни можуть поповнити Kyiv Smart Card із мобільного рахунку

Кияни все активніше користуються сервісом мобільних грошей для оплати послуг. Зокрема, для оплати проїзду в транспорті з мобільного рахунку. Окрім зручностей, сервіс надає і переваги користувачам.

«Сьогодні в Києві пасажири щодня користуються електронним квитком приблизно 700 000 разів. Безготівкова оплата – це прозорий механізм контролю обігу коштів і точний моніторинг пасажироперевезень для перевізників. Але головне, що для пасажирів – це сучасний інструмент зручного способу використання громадського транспорту. Е-квиток дозволяє економити час і кошти на поїздках», – розповів заступник директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА В’ячеслав Новохацький.

Він також додав, що кияни змогли на власному досвіді переконатися в ефективності кешлес-оплати завдяки кешбеку від «Київстар».

Завдяки акції «кешбек на проїзд», яка проходила у січні – лютому 2020 року, кількість активних користувачів сервісу оплати проїзду з мобільного рахунку збільшилася в два рази. Кожний третій власник Kyiv Smart Card відвідав платіжну сторінку сервісу money.kyivstar.ua. У рамках акції «кешбек на проїзд» абоненти «Київстар» при поповненні Kyiv Smart Card отримували кешбек на мобільний рахунок у розмірі 20% від суми поповнення. Акція була реалізована за підтримки Київської міської державної адміністрації.

«Коли ми запускали акцію з механікою кешбек, ми хотіли не просто дати знижку на проїзд, а й показати зручності і переваги оплати послуг із мобільного рахунку на прикладі оплати громадського транспорту. Столиця – не єдине місто, яке пропонує скористатися єдиним електронним квитком на проїзд у громадському транспорті. Ми і далі спільно з міською владою розвиватимемо культуру споживання цифрових послуг у населення і продовжимо будувати концепцію розумного міста», – прокоментував керівник департаменту мобільних фінансових сервісів «Київстар» Сергій Коптік.

Обсяг оплати транспорту мобільними абонентами з березня 2019 до березня 2020 року зріс у 40 разів.

Оператор системи е-квитка, КП ГІОЦ, у січні направив пропозиції іншим мобільним операторам щодо створення аналогічних сервісів для їх абонентів та очікує відповіді від них.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку