Головна  →  Новини  →  10 липня 2020

На всіх пляжах Києва – жовті прапори: проводять додаткові дослідження води

На всіх пляжах Києва – жовті прапори: проводять додаткові дослідження води

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві повідомило про результати санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку мешканців на водних об’єктах столиці, де виявлено відхилення від вимог. Зокрема, перевищено індекс лактопозитивної кишкової палички.

Як зазначили у комунальному підприємстві «Плесо», цю ситуацію спричинили сильні дощі, які були останніми днями. Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято.

Директор з розвитку зон рекреації КП «Плесо» Костянтин Пігуля зазначив, що це не є забрудненням. Таким можна вважати лише потрапляння до води патогенних речовин (нафти, хімікатів тощо).

Протягом 3-х днів фахівці КП «Плесо» проведуть додаткові аналізи води. Вже замовлено повторне хлорування водогінної системи пляжів.

Нагадаємо, що жовтий прапор означає «не рекомендуємо купатися», зелений – «купання дозволено», червоний – «купатись заборонено!».

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку