Головна  →  Новини  →  30 липня 2020

Площі між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної присвоєно назву площа Сергія Набоки

Площі між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної присвоєно назву площа Сергія Набоки

Київрада сьогодні ухвалила рішення щодо найменування та перейменування об’єктів вуличної мережі.

Безіменній площі між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної присвоєно назву площа Сергія Набоки, видатного українського журналіста, правозахисника та дисидента, одного з родоначальників незалежних мас-медіа в Києві та Україні.

Довідково.

У разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, у яких зазначена стара назва, лишаються чинними. Перейменування вулиці також жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Внести зміни до правовстановлюючих документів можна під час чергового візиту до нотаріусу (наприклад, у разі продажу майна). У разі необхідності довідку про зміну назви вулиці можна отримати у Департаменті містобудування та архітектури КМДА. Детальніше про це – за посиланням: https://goo.gl/UncKx5.

За інформацією Департаменту фінансів, рішення про перейменування вулиць не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету. Наразі КМДА розробляє проект рішення щодо стандартів і дизайну вуличних табличок, тож їх буде встановлено на будинках незалежно від того, було перейменовано вулицю чи ні.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку