Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2020

У парку «Перемога» заклали капсулу, де встановлять меморіальний знак полеглим воїнам АТО

У парку «Перемога» заклали капсулу, де встановлять меморіальний знак полеглим воїнам АТО

У столичному Парку культури та відпочинку «Перемога» заклали капсулу, де встановлять меморіальний знак полеглим воїнам АТО. Знак вшановуватиме загиблих воїнів Дніпровського району. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

До заходу долучилися очільник Дніпровського району Ігор Щербак,  заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник районного Управління соціального захисту Олександра Соя, представники громадської організації «Рада ветеранів АТО Дніпровського району м. Києва», військовослужбовці, ветерани та мешканці Дніпровського району .

«В Києві 31 тисяча учасників АТО. Як для майже трьохмільйонного міста, то цифра здається невеликою. Але за кожним воїном є ще родини, дружини, матері, діти. Кількість людей, яких зачепила війна – величезна. Тому для мене це не просто камінь – це об'єкт, який має нас навчити бути вдячними. Люди, які не були в АТО, не розуміють, що там відбувається. І цей знак змусить кожного замислитись про ці події. Це буде нагадуванням про те, що хлопці пішли захищати нас усіх і саме завдяки ним, ми можемо жити в спокійному місті, без пострілів, без вибухів. Я вдячна їм усім та вдячна ініціаторам за ідею встановлення цього пам'ятника», – зазначила Марина Хонда.

Макет меморіального знака зараз перебуває на обговоренні з громадськістю. Поряд зі знаком також буде проведено облаштування території.

Довідково.

В Києві перебуває на обліку 30476 учасників АТО/ООС. Загинуло або померло 397 учасників бойових дій на сході України.

В Дніпровському районі проживає 1934 учасники АТО/ООС. Загиблих та  поранених в ході проведення АТО/ООС 35 та 27 осіб відповідно.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку