Головна  →  Новини  →  15 жовтня 2020

Із 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон

Із 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон

У п’ятницю, 16 жовтня, Київ розпочинає опалювальний сезон. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу повідомити, що із 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон. Із завтрашнього дня ми розпочнемо подачу тепла в систему. Я вже підписав відповідне розпорядження», – сказав Віталій Кличко.

Він пояснив, що місто ухвалило таке рішення з огляду на середньодобову температуру. За прогнозами синоптиків, з наступного тижня буде похолодання, вночі температура опуститься до 3-5 градусів тепла.

А на повний запуск централізованої системи опалення – протяжністю в 27 тисяч кілометрів до майже 12 тисяч будинків – місту потрібно приблизно тиждень.

Мер підкреслив, що підключення лікарень, шкіл, садочків та інших закладів соціальної сфери відбувається за окремими заявками їх керівників.

«Кияни повинні мати комфорт і тепло в оселях. Особливо, коли під час пандемії насуваються ще й сезонні захворювання на ГРВІ та грип. Тому я дав доручення ЖЕКам і теплопостачальним підприємствам подбати, щоб в усіх квартирах киян було тепло. Контролювати стабільне та надійне теплопостачання буде спеціально створена в місті житлово-комунальна інспекція», – наголосив Віталій Кличко.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку