Головна  →  Новини  →  25 листопада 2020

В рамках акції «16 днів проти насилля» в бібліотеках району відбулися тематичні заходи

В рамках акції «16 днів проти насилля» в бібліотеках району відбулися тематичні заходи

З нагоди щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в бібліотеках Дніпровського району пройшла низка тематичних заходів. В бібліотеці ім. П. Усенка для першокласників навчально-виховного комплексу "Еконад" №30 було організовано та проведено лекційне заняття "Простір безпечного дитинства", впродовж якого діти переглядали відеоролики. Крім того юні відвідувачі бібліотеки взяли участь у тематичній вікторині.

А бібліотека ім. О. Олеся підготувала для читачів тематичний перегляд літератури "Письменники проти насильства". Співробітники бібліотеки для юнацтва №134 підготували для своїх відвідувачів інформаційну викладку літератури: "Сім’я – театр бойових дій чи осередок миру та любові?".

Довідково.

Соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку