Головна  →  Новини  →  29 грудня 2020

Київрада продовжила пільги для орендарів комунального майна під час карантинних обмежень

Київрада продовжила пільги для орендарів комунального майна під час карантинних обмежень

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили комплекс заходів для підтримки малого та середнього бізнесу столиці на час карантинних обмежень. Зокрема продовжили дію знижки щодо оренди комунального майна столиці та сплати пайової участі. 

Відтак, за рішенням Київради, орендарі отримують 50% знижку за користування комунальним майном. Правило діятиме тимчасово з 1 січня 2021 року на період дії карантинних обмежень, але не раніше 30 червня 2021 року.

«Термін дії рішень щодо пільгової оренди комунального майна столиці та сплати пайової участі вже не буде обмежений певною датою. Пільги діятимуть протягом всього часу карантинних обмежень, і не будуть скасовані раніше 30 червня цього року. Якщо карантинні обмеження будуть тривати після шести місяців, то дія наших рішень також буде продовжена», - розповів заступник голови КМДА Олександр Харченко. 

Він також зазначив, якщо об’єкт оренди не використовується взагалі через обмежувальні заходи, пов’язані із запобіганням поширенню Covid-19, то орендарі комунального майна платитимуть лише одну гривню орендної плати. 

Окрім того, 50% знижка поширюватиметься на сплату пайової участі власниками майданчиків для харчування. На такий же період, які і для орендарів комунального майна. 

«До міської влади звертаються багато підприємців. Вони говорять про те, що наші рішення для підтримки бізнесу, які ми ухвалили влітку, допомогли багатьом із них уникнути фактично банкрутства і допомогли вижити в ці складні часи», - відзначив Олександр Харченко. 

Нагадаємо, у зв’язку із карантином, Київрада ще навесні ввела пільги для малого та середнього бізнесу.

У столиці сьогодні близько 867 тисяч квадратних метрів комунальних нежитлових приміщень, які здаються в оренду. І більшу частину орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.

Рішення підтримали 94 депутати Київради.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку