Головна  →  Оголошення  →  13 січня 2021

З нового року програмою “5-7-9” може користуватись і середній бізнес

З нового року програмою “5-7-9” може користуватись і середній бізнес

У кінці 2020 року програма “5-7-9” була ще більше вдосконалена під потреби бізнесу. Зокрема, було підвищено максимальний рівень річного доходу до еквіваленту 20 млн євро. Про це розповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під час ефіру на каналі “Прямий”.

“Ми практично пішли ще й в середній бізнес. Ми ввели градальну систему: для більших підприємств – менший відсоток, для менших підприємств – трохи більший відсоток, який може компенсуватися”, - прокоментував Міністр.

Крім того, було лібералізовано умови кредитів; послаблено вимоги щодо збереження робочих місць і заробітної плати; встановлено пільгові умови для представників бізнесу з медичного виробництва, торгівлі і оборотного капіталу до 3%; врегульовано питання можливості поєднання різних видів державної підтримки.

Також Міністр акцентував увагу на новому інструменті, який був впроваджений у кінці минулого року, а саме – на портфельних гарантіях.

“Із 5 млрд грн портфельних гарантій минулого року 3,8 млрд грн вже передано банкам. І банки в першому і другому кварталі зможуть розширити програму кредитування”, - додав Ігор Петрашко.

За інформацією kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку