Головна  →  Новини  →  22 січня 2021

З нагоди Дня Соборності України відбулась церемонія покладання квітів до стіни пам'яті

З нагоди Дня Соборності України відбулась церемонія покладання квітів до стіни пам'яті

Сьогодні, з нагоди Дня Соборності України, на території Храму Тихвинської ікони Божої Матері (Дарницький бульвар, 11А) відбулося покладання квітів до «Стіни пам'яті воїнам Дніпровського району, які віддали своє життя за єдність та незалежність України».

Віддати шану загиблим, висловивши подяку та глибоку повагу до подвигу захисників територіальної цілісності України, прийшли голова Дніпровського району Ігор Щербак із своїми заступниками Аллою Загородньої та Павлом Бабієм. До них долучилися діючий капелан Збройних Сил України отець Павло та ветерани АТО/ООС.

«День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київської відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки», - зазначив Ігор Щербак.

Довідково.

Щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році відзначають День Соборності, свято встановлене у честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку