Головна  →  Новини  →  22 лютого 2021

Київрада планує викупити майже 6,4 га земель на Микільській Слобідці, щоб запобігти забудові території

Київрада планує викупити майже 6,4 га земель на Микільській Слобідці, щоб запобігти забудові території

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали проєкт рішення про викуп земельних ділянок на Микільській Слобідці.

Йдеться про територію між вулицею Микільсько-Слобідською та проспектом Броварським у Дніпровському районі столиці загальною площею майже 6,4 га. На березі Дніпра місто планує облаштувати сучасні та простору зелену зону. До того ж, таке рішення унеможливить забудову цієї території – наголошують депутати Київради.

«Для створення нового парку Київською міською радою планується викупити три земельні ділянки, площі яких дорівнюють 2,6 га, 2 га та 1,8 га. Наразі вони знаходяться у власності акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». Враховуючи те, що у Дніпровському районі не вистачає зелених зон, місцева громада повністю підтримує облаштування нових озеленених територій загального користування та активно виступає проти їхньої забудови», - говорить голова постійної комісії Київради з питань містобудування Михайло Терентьєв.

Проєкт рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

За інформацією kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку