Головна  →  Новини  →  4 березня 2021

Після закінчення капітального ремонту інклюзивно-ресурсний центр №4 Дніпровського району продовжує працювати

Після закінчення капітального ремонту інклюзивно-ресурсний центр №4 Дніпровського району продовжує працювати

Минулого року було закінчено капітальний ремонт інклюзивно-ресурсного центру №4 Дніпровського району, який працює за адресою: просп. Соборності, 3А. Для створення сучасних умов організації роботи центру було придбано обладнання для проведення корекційно-розвиткової роботи з дітьми. Будівлю облаштовано пандусом, поручнями та санітарним вузлом для осіб з особливими потребами. Приміщення облаштовані реабілітаційним та інтерактивни обладнанням, сучасними меблями та дидактичними матеріалами.  

В районному інклюзивно-ресурсному центрі працюватимуть кабінети логопедів, психологів, тифлопедагогів, дефектологів, ресурсні кімнати (світла та темна сенсорні кімнати), зала лікувальної фізкультури із «живою» підлогою та спортивними знаряддями і тренажерів.

Медичні кабінети вже укомплектовані меблями, інтерактивними панелями та обладнанням, дидактичними іграми, а також роздатковими матеріалами для розвиткових занять.

У районному інклюзивно-ресурсному центрі надаватимуть допомогу дітям з особливими освітніми потребами (ООП), їхнім батькам та вчителям. Профільні фахівці проводитимуть оцінку розвитку дитини для визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблятимуть рекомендації щодо освітньої програми, надаватимуть психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Крім того, з дітьми проводитимуть корекційні заняття та уроки лікувальної фізкультури учителі-реабілітологи.

Батькам, зокрема, розповідатимуть як формувати мотивацію дітей до розвитку та взаємодії, а також надаватимуть емоційну підтримку.

Центр здійснюватиме моніторинг динаміки розвитку дітей з ООП шляхом взаємодії з їх батьками та закладами освіти, в яких вони навчаються.

Для організації інформаційно-просвітницької діяльності (проведення конференцій, семінарів, засідань за круглим столом, тренінгів, майстер-класів тощо) з питань організації надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з ООП у центрі створено сучасний конференцзал.

Довідково.

Інклюзивно-ресурсний центр є установою, яка утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

У Дніпровському районі м. Києва кількість дитячого населення від 2 до 18 років станом на 15.02.2021 становить 65 496 дітей.

Кількість дітей з особливими освітніми потребами, які знаходяться на обліку в інклюзивно–ресурсному центрі становить 1 668 дітей.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами  Управління освіти Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку