Головна  →  Новини  →  24 квітня 2021

День Довкілля район зустрів толоками

День Довкілля район зустрів толоками

В Дніпровському районі проходить весняний місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану. Комунальні служби району активно прибирають території від сміття (в т.ч. місця несанкціонованих навалів сміття, старі використані автомобільні шини), встановлюють огорожі та антипаркувальні стовпчики, садять молоді дерева та кущі, приводять до ладу спортивні та дитячі майданчики тощо.

В районі проходять толоки, під час яких здійснюється ліквідація  сміттєзвалищ, вивезення сміття (в т.ч. великогабаритних, будівельних, ремонтних відходів),  висаджуються дерева та кущі. Сьогодні, у день Довкілля (відзначають в Україні в третю суботу квітня щорічно, починаючи з 1999 року), всі комунальні підприємства району та заклади освіти проводять чергове весняне прибирання.

Також сьогодні у парку вздовж вул. Попудренка (між станціями метро «Дарниця» і «Чернігівська») відбулась толока. Зелені насадження парку поповнили 10 павловній, 6 верб плакучої форми та 4 ірги.

У висадці дерев взяли участь заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко, голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак, його заступники Алла Загородня і Павло Бабій та представники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району. Інвентарем забезпечили районні зеленбудівці, а меценати - посадковим матеріалом.

Робота триває. В тому числі і в рамках місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану. Адже в районі він проходитиме у 2 етапи:  з 01 квітня по 01 травня та з 05 травня по 28 травня.

Довідково.

День довкілля відзначають в Україні в третю суботу квітня щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 

Перейти до спискуВерсiя для друку