Головна  →  Новини  →  8 травня 2021

У День пам’яті та примирення у Дніпровському районі вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

У День пам’яті та примирення у Дніпровському районі вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

У День пам’яті та примирення в Україні вшановують пам’ять усіх,  хто захищав світ від нацизму.

Цього дня голова Дніпровського району Ігор Щербак разом із своїм заступником Аллою Загородньою вшанували пам’ять загиблих воїнів та мирних жителів України, жертв Другої світової війни 1939-1945 років. До заходу приєдналися ветерани АТО/ООС та їх родини, військовослужбовці, представники громадських та ветеранських організацій, а також мешканці району.

Учасники пам’ятного заходу поклали квіти до кургану «Безсмертя», меморіального знаку полеглим воїнам АТО, що розташовані у  Парку культури та відпочинку «Перемога» (бульв. Перова, 2).

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Цього ж дня відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку на честь робітників Дарницького вагоноремонтного заводу, які загинули у роки Другої світової війни (сквер ДВРЗ, вул. Алматинська, 101). У заході взяло участь керівництво Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та учнівська молодь.

Довідково.

День пам’яті та примирення встановлено в Україні 8 травня, відповідно до Указу Президента України від 24 березня 2015 року № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», і офіційно відзначається з 2015 року. 

 

 

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку