Головна  →  Новини  →  21 травня 2021

Реабілітаційне лікування працевлаштованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Реабілітаційне лікування працевлаштованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Кожна працевлаштована особа після стаціонарного етапу лікування має право на безкоштовне відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно – курортних закладів України за власним вибором, керуючись рекомендацією лікаря та відповідно до медичних показань, за наявності висновку лікарсько – консультативної комісії.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за наступними профілями медичної реабілітації:

Нейрореабілітація:

  • підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них),
  • підгострий період черепно – мозкових травм.

М’язово – скелетна реабілітація:

  • підгострий період після операцій на опорно – руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання;
  • підгострий період опіків.

Кардіо – пульмонарна реабілітація:

  • підгострий період інфаркта міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них), стан після пролікованої нестабільної стенокардії (після оперативних втручань на судинах серця або без них), підгострий період після операцій на серці;
  • підгострий період захворювань легень, підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру;
  • цукровий діабет.

Медико – психологічна реабілітація учасників АТО: порушення адаптації, розлади, пов’язані із споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія.

Реабілітація після оперативних втручань на органах зору: підгострий період після оперативних втручань на органах зору.

Реабілітація при порушенні перебігу вагітності: ускладнена вагітність.
Інша (соматична) реабілітація:

  • підгострий період після оперативних втручань на органах травлення;
  • підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії);
  • підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах.

Направлення на реабілітацію за кошти Фонду відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров’я після закінчення гострого періоду захворювання, оскільки вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення працездатності.

Аби пройти лікування за кошти Фонду, лікарсько – консультативна комісія закладу охорони здоров’я має оформити висновок щодо потреби хворого в подальшому реабілітаційному лікуванні та поінформувати орган Фонду про наявність на лікуванні такої застрахованої особи. Після цього пацієнт оформлює відповідну заяву про забезпечення лікуванням та укладається тристоронній договір між ФССУ, застрахованою особою і санаторно-курортним закладом. 100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Звертаємо окрему увагу на можливість пройти курс відновного лікування за кошти Фонду після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19 на тих же умовах. Зокрема, реабілітація необхідна у разі наявності ускладнень хвороби, обмежень життєдіяльності, для поновлення повноцінної трудової діяльності за профілем кардіо – пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації. На доліковування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання.

Крім того, для застрахованої особи, яка направляється на реабілітаційне лікування, Фонд фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

Зазначаємо, що всі санаторно – курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

З переліком санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації можна ознайомитися за наступним посиланням fssu.gov.ua

Для отримання консультацій просимо звертатись будь-яким зручним способом до працівників сектору організації надання медичної реабілітації відділу медичних та соціальних послуг Лівобережного відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві:

Лівобережне відділення Управління: 02094, м. Київ, вул. Попудренка, 34.

Контактні номери телефонів: (044) 573-30-70; (044) 566-19-81; (044) 566 -48 -53.

Електронна адреса: [email protected]

Сторінка в мережі Facebook: https://www.facebook.com/lmvd.fss.tvp

Інформацію підготовлено відідлом з питань інформаційної політики за матеріалами Лівобережного відділення управління виконавчої дирекції ФССУ у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку