Головна  →  Новини  →  11 червня 2021

На просп. Гагаріна та Харківському шосе планують влаштувати смуги для руху громадського транспорту

На просп. Гагаріна та Харківському шосе планують влаштувати смуги для руху громадського транспорту

На вул. Братиславській запустили смугу для руху громадського транспорту. Невдовзі такі смуги з’являться на проспекті Ю. Гагаріна, Харківському шосе та ін. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густєлєв.

«Комфорт для пасажирів громадського транспорту – не лише нові і сучасні автобуси та тролейбуси. Це і можливість уникати затори з одночасним зменшенням часу доїзду до пункту призначення. Саме для цього продовжуємо влаштовувати виділені смуги для руху громадського транспорту», – зазначив Олександр Густєлєв.

Заступник голови КМДА  нагадав, що на сьогодні у Києві загалом уже «працюють» 29 виділених смуг для руху громадського транспорту. Важливий і інший аспект – за ініціативи столичної влади з 2018 року в Києві проводився експеримент, а з листопада минулого року внесено зміни в правила дорожнього руху, які дозволяють сумісний рух виділеними смугами громадського транспорту та велосипедів. Тож збільшення виділених смуг – це перевага як для пасажирів громадського транспорту, так і для велосипедистів.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку