Головна  →  Новини  →  10 серпня 2021

Голова Дніпровської райдержадміністрації проінспектував освітні заклади житлових масивів «Стара Дарниця», «ДВРЗ» та «Соцмісто»

Голова Дніпровської райдержадміністрації проінспектував освітні заклади житлових масивів «Стара Дарниця», «ДВРЗ» та «Соцмісто»

Другий тиждень триває інспектування готовності закладів освіти Дніпровського району до початку нового навчального року. 09 серпня голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак провів інспекцію освітніх закладів мікрорайонів: «Стара Дарниця», «ДВРЗ» та «Соцмісто».

Спершу завітали до дошкільного навчального закладу №680 (вул. Гродненська, 11). Тут виконано капітальний ремонт фасаду, а саме: утеплено стіни плитами з мінеральної вати на площі 316 кв. м, встановлено 31 м віконних відливів та замінено 42 м парапетів. Окрім цього на завершальній стадії роботи з благоустрою. Наразі виконано демонтажні роботи, улаштовано засипки під гумові плити, облаштовано покриття з гумових плит та ігрові елементи. Роботи виконано на 90%.

Далі перевірили стан виконання робіт з капітального ремонту харчоблоку в дошкільному навчальному закладі №619 (вул. Сосницька, 8А). На сьогоднішній день завершено демонтажні роботи, монтаж перегородок з газоблоку, оздоблювальні роботи, прокладено нові інженерні мережі. В рамках проєктних робіт передбачено придбання та встановлення нового кухонного обладнання.

В середній загальноосвітній школі №103 (вул. Алматинська, 89) продовжується капітальний ремонт харчоблоку. В березні 2020 року було виявлено пошкодження будівельних конструкцій одноповерхової прибудови (харчоблоку) та визнано, що споруда знаходиться в аварійному стані, а її конструкції потребують повної заміни. Минулого року виконано демонтажні та земляні роботи, монтаж фундаменту, перекриття та зовнішніх стін. Цього року основні роботи виконано, на даний час опрацьовується дефектний акт на виконання робіт з благоустрою прилеглої території. Наразі роботи виконано на 90%.

Наостанок завітали до середньої загальноосвітньої школи №31 (вул. Березнева, 5). Тут, в рамках капітального ремонту асфальтового покриття, улаштовано покриття з ФЕМ площею 820 кв. м, прокладено 220 м поребриків (бортового каменю) та улаштовано нове асфальтове покриття на площі 180 кв. м. Роботи на об'єкті виконано в повному обсязі. Також в освітньому закладі виконано поточний ремонт кабінетів для перших класів, придбано меблі та навчальне обладнання.

Ігор Михайлович вкотре наголосив, що на всіх об'єктах з недостатньо високим рівнем виконання робіт необхідно пришвидшитися, адже до початку нового навчального року залишається обмаль часу.

Також під час спілкування з керівниками закладів освіти голова району звертав увагу на необхідність максимального вакцинування співробітників освітніх закладів.

Окрім цього в кожному закладі освіти, які інспектувалися, голова райдержадміністрації перевіряв стан їх забезпечення дезінфекційними та миючими засобами. Всі освітні заклади повністю забезпечені дезінфекційними та миючими засобами, паперовими рушниками та вологими дезінфікуючими серветками, робочими інвентарем тощо.

Питання підготовки закладів освіти до початку навчального року 2021/2022 рр. й надалі залишається на постійному контролі керівника району.

 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління будівництва та Управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку