Головна  →  Новини  →  8 вересня 2021

Нарада з питання організації проведення акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

Нарада з питання організації проведення акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

8 вересня в приміщені Дніпровської райдержадміністрації відбулася робоча нарада щодо організації проведення акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». До обговорення долучилися в.о. голови Дніпровської РДА Павло Бабій, представники Департаменту міського благоустрою, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, Управління екології та природних ресурсів КМДА, Управління з питань реклами КМДА, координатор Всесвітнього дня прибирання, Президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель, керівники комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Дніпровського району, «Київкомунсервіс», «Плесо» та «Парк культури та відпочинку «Гідропарк».

Цього року 18 вересня о 10:00 Україна вийде на масштабне прибирання у 24 областях, в т.ч. у Гідропарку. В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці з міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.

Цього року акція Всесвітнього дня прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Організатори закликають брати з собою на локацію засоби індивідуального захисту, рукавички, пакети та дотримуватися соціальної дистанції.

Сьогодні впродовж наради розглядалися питання про визначення схеми розміщення об'єктів малих архітектурних форм (сцени, зони для проведення майстер-класів тощо), місця встановлення вбиралень, перелік локацій та точок складування прибраного сміття.

Значну увагу приділили питанням забезпечення охорони громадського порядку та медичного супроводу під час проведення заходу. Також обговорили умови для вільного заїзду та виїзду спецтранспорту. Окремо надано доручення Комунальному підприємству «Київводоканал» щодо розміщення на території Гідропарку автоцистерни з питною водою.

«У Міжнародній акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти. Всеукраїнський молодіжний рух закликає долучитися кожного, своїми діями змінювати світ та мотивувати до цього інших», - зазначила Юлія Марзель.

Центральна локація Всесвітнього дня прибирання України, м. Київ, Гідропарк, графік роботи:

  • 9:30 - Реєстрація, Розминка;
  • 9:30 - Прес брифінг;
  • 10:00 - Офіційне відкриття, виступ поважних гостей;
  • 10:15 - Загальне фото до прибирання;
  • 10:20 - Прибирання з сортуванням;
  • 11:00-13:00 Алея організацій та можливостей, майстер-класи.

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Інформацію підготволено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку