Головна  →  Новини  →  24 січня 2022

До Дня Соборності України у закладах освіти району пройшли тематичні заходи

До Дня Соборності України у закладах освіти району пройшли тематичні заходи

22 січня українці відзначають День Соборності України. У закладах освіти Дніпровського району також пройшли заходи до цього знакового дня в історії України, коли здійснилася віковічна мрія українців - об’єднатися в єдину державу.

Напередодні відзначення Дня Соборності України у середній загальноосвітній школі №103 пройшов загально-шкільний флешмоб «З Україною в серці!». Впродовж тижня проводили виховні години «Україна – єдина Соборна держава», «Соборність і злагода – умови процвітання України», переглядали відеопроєкти, створювали патріотичні лепбуки, оформлювали тематичні книжкові виставки в бібліотеці тощо.

Учні навчально-виховного комплексу №167 урочисто та патріотично відзначили державне свято. Учні початкової школи намалювали тематичні листівки-привітання, складали історичні пазли, взяли участь у квестах. А учні старшої школи – створили символічний ланцюг єдності. Також школярі оформили тематичні  інформаційні стенди, стінгазети тощо. В свою чергу педагогічний колектив проводив інформаційні години, уроки національно-патріотичного виховання та історичного екскурсу в події сторічної давнини.

21 січня напередодні Дня Соборності в Технічному ліцеї м. Києва пройшли тематичні заходи. Вчителі провели виховні години, а учні створювали «живий» ланцюг єдності. Також студенти Технічного ліцею підготували для військових солодощі та подарунки.

Творчий колектив навчально-виховного комплексу «Домінанта» в рамках національно-патріотичного проєкту «У єдності ми сила!» підготував тематичний флешмоб до Дня Соборності України.

Студентська спільнота ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» в історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського провела захід «Нас єднає прапор України: духовна єдність поколінь. Ми- це Україна». На завершеня заходу учасники та школярі ЗОШ-№18 с.м.т. Коцюбинське провели флешмоб:  «Нас єднає прапор України: духовна єдність поколінь. Ми - це Україна».

Галина Левківська, проректор з гуманітарної освіти та виховної роботи за дорученям Ірини Черевань, ректора університету вручила Подяку Юрію Євтушенку за глибинне дослідження діяльності Михайла Грушевського - борця за єдину соборну Україну та надання практичної методичної допомоги проведенню заходу.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку