Головна  →  Новини  →  26 січня 2022

Учениці гімназії №191 перемогли на Всеукраїнському творчому конкурсі серед учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО

Учениці гімназії №191 перемогли на Всеукраїнському творчому конкурсі серед учнів асоційованих шкіл ЮНЕСКО

25 січня в приміщенні Міністерства Закордонних Справ України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та призерів першого Всеукраїнського творчого конкурсу «Здорова планета, здорова людина ‒ спільна відповідальність, спільні зусилля: мій образ майбутнього», проведеного серед учнів серед учнів 8-11 класів асоційованих шкіл ЮНЕСКО, з нагоди відзначення 75-річчя цієї організації. Учениці 7 курсу гімназії №191 ім. П.Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов (вул. І. Миколайчука, 9А) Марина Паясь та Марія Труш здобули перемогу в номінації «Аматорський фільм».

Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова та президент авіакомпанії МАУ Євгеній Дихне вручили нашим переможницям сертифікати на авіаквитки «Київ-Париж».

Зазначимо, що в Парижі гімназистки матимуть змогу відвідати штаб-квартиру ЮНЕСКО та познайомитися з роботою Посольства України у Франції та Постійного представництва України при ЮНЕСКО.

Вітаємо гімназисток з таким високим досягненням! Безмежно пишаємось та щиро бажаємо успіхів в майбутньому!

Довідково.

Головною метою конкурсу, присвяченого 75-річчю діяльності ЮНЕСКО, було поширення принципів і цінностей Організації серед дітей та юнацтва, а також виховання відповідального ставлення учасників до навколишнього середовища.

Конкурс проводився Секретаріатом Нацкомісії ЮНЕСКО за активного сприяння з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерства молоді та спорту України, представників Малої академії наук, кафедри ЮНЕСКО «Права людини, мир, демократія, толерантність і взаєморозуміння між народами» Національного університету «Києво-Могилянська академія», кафедри ЮНЕСКО «Наукова освіта» Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, Координаційної ради Програми «UNITWIN / кафедри ЮНЕСКО» в Україні, Українського гуманітарного ліцею КНУ ім. Тараса Шевченка, Представників Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Також, партнером та співорганізатором виступила Асоціація міст України, ексклюзивним авіапартнером – Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ).

Крім того, підтримку Конкурсу було надано з боку Офісу Координаторки системи ООН в Україні пані Оснат Лубрані. 

Конкурс проходив у період з 11 жовтня по 25 листопада 2021 року. Свої роботи на розгляд журі надіслали учні 42 Асоційованих шкіл ЮНЕСКО з усіх куточків України. До фінального етапу були відібрані 22 відеофільми, 36 есе та 30 малюнків.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами mfa.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку