Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

З нагоди річниці подвигу героїв Крут у бібліотеках району пройшли тематичні заходи

Опубліковано 31 січня 2022 року о 08:09
фото

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотеками Дніпровського району проведено цикл тематичних заходів.

В бібліотеці ім. К. Симонова пройшла інформаційно-літературна година «Себе не зліпити без втрат і відречень». Також для читачів підготовлено підбірку тематичної літератури, яка розкриває складні державотворчі сторінки в часі Української революції 1917-1921 рр., серед яких героїчний і трагічний за суттю бій під Крутами.

В бібліотеці ім. А. Малишка для учнів школи №189 провели годину патріотизму «Крути: і сум, і біль, і вічна пам’ять». Окрім того, бібліотекар презентувала виставку-присвяту «Крути: вікопомний урок історії».

До бібліотеки ім. П. Тичини на тематичну лекцію «У понурій темряві віків - Світити завжди будуть Крути» завітали учні 10 класу Українського коледжу ім. В.О. Сухомлинського. Впродовж заходу учні переглянули відеофільм про долю нащадків героїв Крут. Окрім того в бібліотеці створено виставку тематичної літератури.

Напередодні  Дня пам'яті героїв Крут до бібліотеки ім. В. Яна завітали  учні 5-го класу середньої загальноосвітньої школи №146. Під час години пам’яті «Крути – бій за майбутнє» бібліотекар розповіла дітям, чому українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли захисники Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху - бій під Крутами. Школярі дізнались про історичні події, що передували цій трагедії, а також про хронологію самого бою. Також в бібліотеці створено тематичну виставку літератури: «КРУТИ: подвиг і трагедія».

В бібліотеці ім. В. Маяковського створено виставку–роздум «Бій під Крутами. Пам'ять».

27 січня відвідувачі бібліотеки ім. В. Сосюри переглянули відео-лекторій «Крути. Пишемо історію». Також в бібліотеці створено книжкову виставку «Пам’ятай про Крути». Для читачів закладу підготовлено історичні матеріали та статті, в яких розкривається хід подій тих часів.

Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux