Головна  →  Новини  →  14 квітня 2022

День Довкілля район зустрічає толоками

День Довкілля район зустрічає толоками

Сьогодні в Дніпровському районі в рамках загальноміської толоки, приуроченої до Дня довкілля, проходять толоки. Основна локація – парк культури та відпочинку «Перемога».

До участі у толоці долучились Народний депутат України Сергій Швець, т.в.о. голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Павло Бабій, представники департаментів Київської міської державної адміністрації, працівники райдержадміністрації та районного комунального підприємства по утриманню зелених насаджень, представники територіальної оборони району та дніпровчани. В цілому більше 130 осіб взяли участь у масштабному прибиранні території парку.

З самого ранку «кипіла» робота: вигрібали та вивозили минулорічне листя, прибирали (підмітали) дитячі майданчики та доріжки, обкопували пні для подальшої корчування, а також висаджували молоденькі дерева.

Завдяки цьому сьогодні зелені насадження парку поповнились 20-ма деревами, серед яких клени, платани та верби. Необхідним інвентарем та посадковим матеріалом забезпечило районне Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень.

Сьогодні комунальні підприємства району також активно прибирають території від сміття (в т.ч. місця несанкціонованих навалів сміття, старі використані автомобільні шини, великогабаритні відходи), висаджують молоді дерева та кущі, приводять до ладу елементи благоустрою на прибудинкових територіях, спортивні та дитячі майданчики, здійснюють прибирання вулично-дорожньої мережі району тощо.

Працівники закладів освіти, культури та охорони здоров’я також долучились до весняного прибирання приуроченого до Дня довкілля. На прилеглих територіях своїх закладів наводять лад, фарбують елементи благоустрою, висаджують зелені насадження, «генеральне» прибирання проводять безпосередньо у приміщеннях закладів тощо.

Представники підприємництва та підприємств району також долучилися до масштабного весняного прибирання в районні.

В цілому сьогодні в районі у рамках проведення загальноміської толоки, приуроченої до Дня Довкілля, було вивезено 236 куб. м сміття та висаджено 1 832 од. зелених насаджень. 634 особи взяли участь у весняному прибиранні

Не зупиняємось! Робота триває!

Довідково.

День довкілля відзначають в Україні в третю суботу квітня щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

 

Перейти до спискуВерсiя для друку