Головна  →  Новини  →  26 квітня 2022

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Звернення т.в.о. голови Дніпровської РДА Павла Бабія з нагоди Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

Шановні дніпровчани!  26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася жахлива катастрофа, що змінила долі мільйонів українців.

В цей день ми вшановуємо пам’ять ліквідаторів наслідків аварії, які ціною власного життя протистояли радіаційній загрозі. У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, що належить до найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства, брали участь люди найрізноманітніших спеціальностей – пожежники, військовослужбовці, енергетики-атомники, інженери-конструктори, будівельники, які в екстреному порядку  були мобілізовані для усунення наслідків аварії. На жаль, більшості їх вже немає з нами. Проте героїзм і самовідданість тих чоловіків і жінок, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі, живе у пам’яті наших громадян.

Їхній подвиг назавжди увійшов до літопису мужності й патріотизму українського народу. І нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, а над нашою планетою завжди буде мирне небо, в оселях панує лише щастя та добробут.

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, бажаю вам, вашим рідним і близьким доброго здоров'я та благополуччя!

 

З повагою

Т.в.о. голови Дніпровської районної

в місті Києві державної адміністрації - Павло Бабій

 

Перейти до спискуВерсiя для друку