Головна  →  Новини  →  28 червня 2022

З нагоди відзначення Дня Конституції України в районних бібліотеках провели низку тематичних заходів

З нагоди відзначення Дня Конституції України в районних бібліотеках провели низку тематичних заходів

В бібліотеках Дніпровського району пройшла низка тематичних заходів з нагоди відзначення Дня Конституції України. Зокрема в бібліотеці ім. П. Усенка для дітей провели інформаційний урок, під час якого читачі ознайомились з історією створення Основного Закону країни, добіркою літератури, що роз’яснює основні засади Конституції України. Також юні читачі бібліотеки із задоволенням долучилися до створення патріотичного плакату «Ми діти вільної Держави».

Для відвідувачів бібліотеки ім. В. Сосюри підготовлено виставку тематичної літератури «Історія української Конституції».

Для юних читайликів бібліотеки ім. Г. Тютюнника до Дня Конституції України підготували та провели правовий квест «Лабіринтами права». Впродовж зустрічі дітям  розповіли про Конституцію, Державний Прапор України, Державний Герб та Гімн України, а також ознайомили з конституційними правами дітей.

Напередодні відзначення Дня Конституції до бібліотеки ім. П. Усенка для дітей завітали студенти коледжу ВНЗ «Київський університет ринкових відносин» разом з проректором з виховної роботи Галиною Левківською та викладачем історії Ігорем Римаренко. Співробітниця бібліотеки ознайомила студентів з літературною добіркою, що присвячена Основному закону нашої держави, а Ігор Васильович провів невеликий урок – розказав про історію законотворчого процесу України різних часів, – починаючи з «Пактів і Конституцій прав і вольностей Війська Запорозького» Пилипа Орлика, однієї з перших державних конституцій у Європі і до чинної Конституції, що була прийнята в 1996 році, про її розділи і положення.

А в бібліотеці ім. Яна проходить книжкова виставка «Державне свято - День Конституції України».

Проведені заходи були спрямовані на роз’яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, а також формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району та відділу культури Дніпровської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку