Головна  →  Новини  →  17 серпня 2022

У Дніпровському районі перевірили стан електромереж і розподільчих підстанцій

У Дніпровському районі перевірили стан електромереж і розподільчих підстанцій

У столиці тривають перевірки готовності електричних мереж та обладнання в рамках підготовки до опалювального сезону. Адже система електропостачання повинна працювати взимку стабільно навіть в умовах підвищеного навантаження як резервна системі теплопостачання. За результатами перевірки житлових будинків у Дніпровському районі складений перелік зауважень, ключові з яких повинні бути усунуті до вересня. Про це під час інспекції повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Для нас важливо бачити реальну картину того, як райони  готуються  до зими. Оскільки за деякими звітами все добре, а насправді  бачимо протилежну картину, коли заходимо у підвали, теплові пункти чи електрощитові. Перевіряємо всі елементи тепло- та електропостачання», – пояснив Петро Пантелеєв.

У компанії ДТЕК «Київські електромережі», фахівці яких постійно беруть участь в інспекціях та звітують про стан своїх об’єктів, підготували типові рекомендації, щоб підготувати будинки киян до безаварійного проходження осінньо-зимового періоду:

  • не допускати використання некаліброваних запобіжників (жучків);
  • усунути скрутки на фазних та нульових провідниках;
  • усунути корозію в місцях приєднання «0» провідників;
  • перевірити контакти, щоб запобігти нагріву фазних провідників у місцях з’єднання;
  • перевірити приєднання фазних провідників на відповідність вимогам Правил улаштування електроустановок (ПУЕ);
  • перевірити ізоляцію фазних провідників на наявність пошкоджень;
  • не допускати нагріву контактних з’єднань провідників та ввідного рубильника;
  • перевірити відповідність однолінійних схем дійсності;
  • мати протоколи вимірів опору ізоляції внутрішньобудинкових мереж;
  • перевірити відповідність пропускної спроможності провідників класу встановлених запобіжників.

Заступник голови КМДА зазначив, що у Дніпровському районі також є  багато дрібних зауважень щодо відсутності регулярних оглядів обладнання і виконання регламентних робіт, на які не потрібне значне фінансування. Це певні регламентні  речі,  на які потрібен  просто час – журнали огляду, впорядковані й закриті від загального доступу електрощитові, підтягнуті контакти тощо.

«Усі зауваження доведені до персоналу керуючої компанії і встановлено терміни. Повторні перевірки покажуть рівень виконання, інакше місто вже прийматиме рішення щодо доцільності займати посади тим, хто не усвідомлює відповідальності за підготовку до чи не найскладнішого опалювального сезону», – резюмував Петро Пантелеєв.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку