Головна  →  Новини  →  9 вересня 2022

Дніпровський район долучився до міської еко-ініціативи «Місто живих стін»

Дніпровський район долучився до міської еко-ініціативи «Місто живих стін»

Дніпровський район долучився до міської еко-ініціативи «Місто живих стін», яка пропагує вертикальне озеленення з використанням винограду Вічі.

Сьогодні начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний передав паростки винограду т.в.о. голови Дніпровської РДА Павлу Бабію, районним Управлінню освіти та керуючій компанії.

Павло Бабій відзначив, що  незабаром «живі стіни» почнуть з’являтися на будівлях шкіл та житлових будинків районів. Це сприятиме не тільки затишку, але і кращій якості повітря та комфортній температурі в будівлях. Адже, як зазначають в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА, вертикальне озеленення - дуже поширена практика збільшення площі зелених насаджень у світі. Такий підхід, по-перше, сприяє поліпшенню якості повітря за рахунок поглинання забруднювачів. По-друге, зелені стіни створюють охолоджуючий ефект як зовні так і всередині приміщення. Також вертикальне озеленення допомагає поглинати дощову воду та розвантажувати каналізацію. 

Окрім цього виноград Вічі є чудовим рішенням для покриття великих площ огороджень, непривабливих бетонних блоків, парканів і стін. За рахунок вусиків ця виноградна лоза легко чіпляється за стіни, тому не вимагає особливої опори. А ще відрізняється бурхливим ростом – щорічний приріст пагонів становить 1-3 метри. Не менш важливим є те, що виноград Вічі досить легко вирощувати.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку