Головна  →  Оголошення  →  19 вересня 2022

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цьогоріч відкриється у Києві та проходитиме 1-6 жовтня

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs з міркувань безпеки цьогоріч відкриється у Києві в кінотеатрі «Жовтень». Як зазначають організатори, шостий рік поспіль фестиваль є культурним голосом сходу України. Це міжнародний фестиваль документального та художнього кіно, який сприяє культурній інтеграції митців з різних регіонів України, зокрема східних, що значно постраждали внаслідок російської агресії.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки Федеративного міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt).

Цього року Kharkiv MeetDocs пройде з 1 по 6 жовтня у змішаному онлайн та офлайн форматі.

До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей із професіоналами індустрії.

Детальніше про програму фестивалю: https://meetdocsfestival.com/

Організатори заходу наголошують, що саме зараз, під час російського вторгнення, документальне кіно грає надзвичайно важливу роль. Воно не просто засвідчує події – документальні фільми є інструментом інформаційної війни та складовою доказової бази злочинів ворога. Розповідає про унікальний український досвід боротьби та є великою частиною культурної репрезентації українців у світі. Водночас всередині країни документальні проєкти представляють мистецький погляд на події, перетворюючись на найбільш актуальний напрям розвитку в українській кіноіндустрії.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку