Головна  →  Новини  →  26 вересня 2022

Із 1 жовтня змінюється механізм виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг і придбання побутового палива

Із 1 жовтня змінюється механізм виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг і придбання побутового палива

Міністерство соціальної політики змінює механізм виплат субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання побутового палива і скрапленого газу. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України № 1041 від 16 вересня 2022 року.

Згідно з постановою, виплати субсидій та пільг здійснюватимуться через органи Пенсійного фонду України. Таке рішення приймається з метою забезпечення права на належні пільги особам, які були вимушені покинути свої домівки через повномасштабну російську агресію. Таким чином, усі, хто має таке право, продовжуватимуть отримувати пільги на місцях тимчасового проживання. Особи, які вже отримують субсидії та пільги, зміни механізму на собі не відчують. Виплати будуть надходити тим способом, яким надходили до цього: на карткові рахунки чи через «Укрпошту.

Крім того, згідно з постановою, до 1 грудня діятиме перехідний період, протягом якого нарахування субсидій та пільг здійснюватимуть органи соціального захисту населення. Після цього такі функції також перейдуть до органів Пенсійного фонду України.

Зазначена постанова передбачає внесення ряду змін до нормативних актів Уряду, якими регулюються питання призначення та виплати субсидій і пільг.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку