Головна  →  Оголошення  →  9 листопада 2022

Киян закликають приєднатися до низки екологічних ініціатив: марафону роздільного збору відходів, формування Національної мапи вторинної сировини та проєкту з шиття екомішечків

Киян закликають приєднатися до низки екологічних ініціатив: марафону роздільного збору відходів, формування Національної мапи вторинної сировини та проєкту з шиття екомішечків

До Всесвітнього дня переробки, який щороку відзначають 15 листопада, волонтери розробили серію дистанційних тематичних заходів, до яких можуть долучитись як учнівська молодь, так і всі охочі громадяни.

Зокрема, Всеукраїнський молодіжний рух «Let`s do it Ukraine» пропонує Всеукраїнський марафон роздільного збору відходів «Знайди! Сортуй! Здавай!» і формування Національної мапи вторинної сировини. 

Протягом останніх пів року команда працювала над оновленням www.recyclingpoints.org – платформи, де самі громадяни формують якісну інфраструктуру для сортування.. На мапі позначено мережу точок приймання вторинної сировини, включно зі спеціалізованими пунктами та невеликими станціями в організаціях. Важливо, що окремі сортувальні баки на платформі не позначають, лише пункти, у яких є адреса та контактний телефон.

Отже, з 15 до 30 листопада киян запрошують стати амбасадорами Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини:

  • знайдіть пункт прийому вторинної сировини, дізнайтесь адресу, графік роботи, контактний телефон, що саме приймають, у якому стані та інші деталі;
  • позначте пункт на www.recyclingpoints.org, якщо до цього його не було на мапі;
  • якщо на мапі є пункт, а в реальному житті його не існує – подайте онлайн заявку на його видалення з платформи. 

Волонтери закликають ділитись своїм досвідом сортування з родичами, друзями та підписниками в соціальних мережах, відмічати хештег #recyclingpointsorg та сторінки організаторів: https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco, https://www.instagram.com/letsdoitukraine. 

Триватиме й тематичний конкурс – індивідуальний для громадян та колективний серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Для автоматичної участі в розіграші подарунків необхідно з 15 листопада сортувати вторинну сировину, здавати її на переробку та зареєструвати до 30 листопада включно свій результат участі у Всеукраїнському марафоні роздільного збору відходів в онлайн формі: http://surl.li/dosja

Заклад загальної середньої або позашкільної освіти, який збере та здасть на переробку найбільшу кількість вторинної сировини з 15 до 30 листопада та заповнить онлайн форму з результатом, отримає комплект баків для сортування на кожен поверх, тренінг для учнів школи «Ековідповідальне життя» та базовий реквізит для команди екопатрульних. Переможців оголосять 3 грудня.

Окрім цього, до 25 листопада організатори закликають шити екомішечки для користування в повсякденному житті. У рамках цього проєкту відбудеться конкурс серед учнівської молоді, шкіл та позашкільних навчальних закладів із індивідуальними та колективними номінаціями. Головний подарунок отримає школа, учні якої пошиють найбільшу кількість мішечків, – принтер для сублімаційного друку.

Для колективних учасників необхідно до 25 листопада 2022 року заповнити анкету за посиланням: https://cutt.ly/cNUbI5K

Умови участі дуже прості: пошити мішечки, зробити фото або відео створеного мішечка, опублікувати в соціальних мережах з хештегами #schoolrecyclingworld #мішечокSRW, #пакетнепотрібен, #мішечок й відмітити сторінки організаторів: 

Такі роботи будуть автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків. Переможців оголосять 30 листопада в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org.

Окрім цього, «Let`s do it Ukraine» проведе із 17 до 25 листопада онлайн тренінги «Екологічно відповідальне життя українців та правильне поводження з відходами під час війни». Розроблять та презентують карткову гру «Ековідповідальне життя» і передадуть до укриттів, щоб можна було корисно провести час за сигналів тривог. 

Активісти заохочують всіх українців долучатися до проєктів, сортувати вторинну сировину, здавати на переробку, зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище та формувати культуру правильного поводження з відходами в Україні разом. 

Детальніше – в новинах на сайті www.letsdoitukraine.org.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку