Головна  →  Новини  →  28 березня 2023

Колегія: підведено підсумки роботи із документами і зверненнями громадян та Програми економічного і соціального розвитку за 2022 рік

Колегія: підведено підсумки роботи із документами і зверненнями громадян та Програми економічного і соціального розвитку за 2022 рік

Сьогодні, 28 березня, під головуванням т.в.о. голови Дніпровського району Павла Бабія відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації. На якому розглядалися питання щодо стану виконання в Дніпровській РДА документів органів влади вищого рівня, службової документації та підсумки роботи із зверненнями громадян за 2022 рік йшлося у доповідях начальників відділів роботи із зверненнями громадян Олени Ревуцької, контролю Ганни Летяк та моніторингу звернень Дніпровської райдержадміністрації Альони Слободяник.

В своїй доповіді Олена Ревуцька відмітила, що впродовж минулого року до Дніпровської райдержадміністрації із заявами, скаргами та пропозиціями звернулось 19484 громадянина, що на 2045 звернень громадян, це на 39,4% менше ніж за аналогічний період 2021 року.

Доповідач наголосила, що за результатами аналізу звернень громадян найбільше з них стосувались питань житлово-комунального господарства, що становить 52,5% від загальної кількості питань, порушених у зверненнях. Друге місце за кількістю належить зверненням з питань соціального захисту – 15,2%. Найчастіше громадяни зверталися з приводу покращення благоустрою, сплати комунальних послуг, поточного ремонту будинків та покрівель.

Всі звернення розглянуто у встановлений чинним законодавством термін.

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» головою райдержадміністрації затверджено графік проведення особистих та виїзних прийомів керівництвом Дніпровської РДА. Проте, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, введенням в державі воєнного стану, проведення особистих прийомів та прямих «гарячих» телефонних ліній керівництвом РДА було тимчасово призупинено. За звітний період проведено 5 особистих прийомів громадян, на яких прийнято 11 осіб, 1 виїзний прийом, на якому прийнято 8 осіб та 1 пряму «гарячу» лінію, на яку звернулася 1 особа.

Наприкінці свого виступу доповідач зазначила, що загалом робота із зверненням громадян у Дніпровській райдержадміністрації в 2022 році проводилася на належному рівні у відповідності до вимог чинного законодавства.

Співдоповідач з першого питання - в.о. начальника відділу контролю Ганна Летяк зазначила, що протягом 2022 року до відділу організації діловодства райдержадміністрації надійшло 10772 документів, з яких 4705 - контрольні, що складає 43,68%. Відділом контролю райдержадміністрації постійно відслідковується хід виконання актів та доручень органів влади вищого рівня, звернень та запитів депутатів рад усіх рівнів, доручень голови Київської міської державної адміністрації та голови райдержадміністрації. З метою покращення виконавської дисципліни застосовуються різні форми організації контролю, але перевага надається упереджувальному контролю. Також, як відмітила доповідач, проводиться щоденний моніторинг виконання вищезазначених доручень, особливо тих, які знаходяться на контролі в Контрольно-аналітичному управлінні апарату КМДА. За минулий рік порушень термінів виконання таких доручень допущено не було.

Начальник відділу моніторингу звернень Альона Слободяник доповнила про роботу зі зверненнями громадян, що надійшли до Дніпровської райдержадміністрації у 2022 році від Комунальної бюджетної установи «Контактний центр міста Києва».

До Дніпровської РДА протягом 2022 року від КБУ «Контактний центр» та урядової гарячої лінії на розгляд і виконання надійшло 54345 звернень громадян.

Найбільша кількість звернень стосувались питання соціального захисту населення, на другому – житлово-комунального господарства, на третьому – благоустрою.

Доповідач відмітила, що не дивлячись на військовий стан, постійні сигнали «Повітряної тривоги» та відключення електропостачання у 2022 році за участю керівника райдержадміністрації відбувся 1 прямий ефір в проєкті «Прямий зв’язок з київською міською владою» та 1 ефір «Онлайн-прийом громадян» через соціальну мережу Facebook. Впродовж ефірів зареєстровано 38 звернень громадян та були опрацьовані відповідними виконавцями в установлені терміни.

Про підсумки економічного і соціального розвитку Дніпровського району столиці за 2022 рік доповів начальник районного відділу економіки Сергій Редчиц. Він відзначив, що за 2022 рік до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 3806,3 млн грн податків та зборів, мобілізованих у Дніпровському районі (що на 514,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року). За звітний період до бюджету міста надійшло єдиного податку у сумі 1914,9 млн грн.

Доповідач повідомив, що в рамках виконання Програми економічного і  соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки та бюджетом м. Києва на 2022 рік головним розпорядником коштів яких виступила Дніпровська райдержадміністрація, були передбачені капітальні видатки в розмірі 140, 3 млн грн. Станом на 01.01.2023 року виконано роботи з капітального ремонту 178 об’єктів на загальну суму 134,7 млн грн, що становить 96,01% від планового показника.

Інформуючи про розвиток сучасної та якісної освіти в Дніпровському районі, Сергій Редчиц повідомив, що на кінець 2022 року до мережі загальної середньої освіти району входило 66 закладів (56 – комунальних та 10 приватної форм власності).

У 2022 році відкрито 10 класів НВК №141 «ОРТ» м. Києва, які забезпечують дистанційним навчанням учнів 2-11 класів.

У 38 закладах загальної середньої освіти функціонують 262 класи з інклюзивним навчанням, в яких здобувають освіту 417 учнів з особливими освітніми потребами (ООП).

З метою доступності освіти для дітей з ООП створені умови (встановлено пандуси) у 32 закладах освіти району. Також в Дніпровському районі створено та працює два Інклюзивно-ресурсні центри, основним завданням яких є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку осіб з метою визначення особливих освітніх потреб та рівнів підтримки.

Також в районі створена розгалужена система закладів дошкільної освіти (ЗДО), яка налічує 93 навчальні заклади різного типу і форми власності. Станом на 01.01.2023 функціонують 716 груп, у яких виховується 11244 дитини.

Для створення інклюзивного освітнього середовища, яке задовольняє освітні потреби всіх учасників освітнього процесу у 2022 році додатково відкрито 5 інклюзивних груп в ЗДО №№53, 455, 473, 525, 675. Усього у 13 ЗДО функціонує 21 інклюзивна група, де виховується 30 дітей.

Підсумовуючи Сергій Редчиц зазначив, що впродовж 2022 року Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією були забезпечені умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району та комфортного проживання його мешканців.

Про організацію надання соціальних послуг мешканцям Дніпровського району доповіла начальник Управління соціального захисту населення Олександра Соя.

Вона зазначила, що Управління спрямовує та координує роботу надавачів соціальних послуг, організовує роботу з визначення потреби району у соціальних послугах, сприяє впровадженню нових соціальних послуг, забезпечує доступність громадян до соцпослуг, контролює їх якість та своєчасність надання відповідно до законодавства України.

На обліку в Територіальному центрі соціального обслуговування перебуває 4158 одиноких малозабезпечених мешканців району, з яких 1487 осіб з інвалідністю. Послуги вдома отримують 1277 осіб похилого віку. Обслуговування вдома проводиться 105 соціальними робітниками, які надають послуги соціально-побутового характеру, а саме: закупка та доставка продуктів харчування, промислових товарів та ліків, приготування їжі, прибирання житла, оплата різних платежів, супроводження до медичних установ, доставка гарячого харчування тощо.

Олександра Вікторівна відмітила, що впродовж 2022 року було надано 324036 соціально-побутових послуг 1167 особам, які отримують соціальну послугу вдома, та 31119 послуг 110 паліативним хворим.

Для вирішення соціальних проблем мешканців району через Терцентр за кошти міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» надається допомога у вигляді продуктових наборів та матеріальної допомоги. Щоквартально протягом 2022 року продуктові набори отримали 900 малозабезпечених осіб, які перебувають на обліку в Територіальному центрі.

Також доповідач розповів про організацію роботи Дніпровського районного центру соціальних служб, зокрема про особливості роботи у військовий час. За 2022 рік в Центрі перебувало на обліку та було охоплено соціальними послугами 3818 сімей (в них виховується 4756 дітей), здійснено 809 оцінок потреб сімей/осіб, під соціальним супроводом перебувало 155 родин, 3 прийомні родини та 3 ДБСТ.

В Центрі працюють три групи взаємопідтримки:

  • група адаптаційної соціальної допомоги особам, які зловживають алкоголем та іншими психоактивними речовинами;
  • група підтримки постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства;
  • група «Розвитку батьківського потенціалу».

Окремо доповідач зазначила, що в 2022 році в Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю відкрито 2 нові відділення: відділення раннього втручання та відділення надання соціальної допомоги догляд вдома. Станом на 01.01.2023 року соціальні та реабілітаційні послуги отримали 123 дитини та особи з інвалідністю, які отримали 98019 послуг.

Відкриття відділення раннього втручання впровадило в роботу комплексну послугу раннього втручання, яка забезпечує організацію допомоги дітям раннього віку і їх сім’ям, запобігає інвалідизації та інституціоналізації дітей, сприяє соціальній інклюзії сімей. Впродовж 2022 року цією послугою скористалися 12 родин.

Підводячи підсумки роботи соціальних служб району за минулий рік, Олександра Соя акцентувала, що Управлінням постійно здійснюється контроль щодо якості надання соціальних послуг виходячи з норм чинного законодавства та вживаються всі можливі заходи для забезпечення соціального захисту мешканців Дніпровського району столиці.

Очільник Дніпровської райдержадміністрації Павло Бабій акцентував особливу увагу на дотриманні належного санітарного стану та благоустрою території району. Також обговорили питання подальшої роботи РДА та життєдіяльності району.

Наприкінці засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації були прийняті відповідні проєкти рішень.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку