Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з благодійною організацією «Благодійний фонд «Хелп Україна»

Опубліковано 05 квітня 2023 року о 14:07
фото

Сьогодні відбулась зустріч керівництва Дніпровської райдержадміністрації з представниками благодійного фонду «Хелп Україна», засновником якого є гуманітарна організація «Help - Hilfe zur Selbsthilfe» (Німеччина).

За результатами зустрічі очільником Дніпровського району Павлом Бабієм і головою місії Help в Україні Дар’єю Романенко підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо надання благодійної допомоги з метою подолання наслідків атак на енергетичну систему України.

В обговоренні напрямків подальшої співпраці, нагальних потреб в гуманітарному секторі для Дніпровського району, допомоги постраждалим внаслідок військових дій взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олена Шевченко, керівник апарату райдержадміністрації Ігор Ластовецький, голова районної Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій Андрій Андрікевич, начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач, начальник управління соціального захисту населення Олександра Соя, директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Іван Красний.

Напередодні благодійною організацією «Благодійний фонд «Хелп Україна» Дніпровській райдержадміністрації в якості гуманітарної допомоги передано 11 дизельних генераторів для забезпечення потреб «Пунктів незламності».

Довідково.

У липні 1981 року в Німеччині було засновано гуманітарну організацію «Help – Hilfe zur Selbsthilfe». Метою створення організації було надання допомоги тим людям, які її потребують, жертвам природних і техногенних катастроф, збройних конфліктів. За 41 рік існування було реалізовано 83 проєкти у 25 країнах світу.

В Україні гуманітарна організація розпочала роботу в жовтні 2021 року у сфері розвитку малого і середнього бізнесу, заснувавши благодійну організацію «Благодійний фонд «Хелп Україна».

24 лютого 2022 року, коли російська федерація розпочала широкомасштабне вторгнення на територію України, благодійний фонд переформатувався на невідкладну допомогу населенню, що постраждало від війни. Наразі реалізується 7 проєктів у 16 областях України (ремонт пошкодженого житла; підтримка мікробізнесу; надання продуктових наборів та засобів гігієни; підтримка осіб з інвалідністю; надання ліків медичним закладам тощо).

Основний девіз організації – «Допомогти людям допомагати самим собі».

Проєкти фінансують як державні, так і приватні німецькі фонди, тобто кошти з податків і пожертв.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської РДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux